U bent hier

Nieuws

Enkele laatstejaarsstudenten communicatiemanagement hebben de UBA Trends Day bijgewoond in Brussel. Dankzij de samenwerking tussen Hello Bank en UBA werden 200 studenten gratis verwelkomd in de Heizelpaleizen.  Grote namen zoals Jeffrey Hartzlett (ex-CMO Kodak), Sandy Thompson (Global Planning Director Y&R) en Herman Konings (CEO Pocket Marketing/nXt) kwamen er hun zegje doen, hun inzichten delen en spetterende presentaties geven.
Twee gemotiveerde studenten uit het departement Wetenschap en Techniek hebben deelgenomen aan een exclusief seminarie, georganiseerd door het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO): met het ‘Meet the decision makers’-evenement wil het VBO de nadruk leggen op strategische sleutelthema’s voor beslissingsmakers uit het bedrijfsleven en de politiek. Tijdens deze editie konden onze studenten kennis maken met Paul Bulcke — topman van het alom gekende bedrijf Nestlé — en premier Charles Michel.
Op dinsdag stond het openbare leven in België plots stil. De twee verwoestende bomaanslagen op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro hebben ons land in het hart geraakt. Ook bij onze studenten die zich momenteel in het buitenland bevinden, is de aanslag zwaar aangekomen. Erasmus-studenten vinden gelukkig steun bij elkaar, en in Finland wordt vanavond zelfs een wake georganiseerd.
Het gaat snel voor de twintigjarige AP-studente Florence Windey. Waar ze zich nog niet zo lang geleden gewoon privé met Snapchat bezighield, beheert ze intussen ook het profiel van Studio Brussel. En de andere bedrijven staan voor haar kennis in de rij.
Hoe zit de opleiding Verpleegkunde in elkaar? Hoeveel weken heb je stage en hoe zit het met de werkmogelijkheden na de opleiding? Het opleidingshoofd en enkele studenten geven hier graag meer uitleg over. 
“In de wereld van Hänsel und Gretel is niemand onschuldig.”
Tweedejaarsstudente Verpleegkunde, Julie Daems, zong tijdens ‘The blind auditions’ van ‘The Voice’ haar versie van 'When A Man Loves A Woman'. Koen, Bent, Natalia en Bart, alle vier de juryleden draaiden hun stoel. Julie koos voor team Natalia. We wensen haar veel succes in het verdere verloop van de wedstrijd!Link naar de auditie: http://vtm.be/the-voice-van-vlaanderen/coaches-vechten-om-julie
In maart 2016 kregen onze studenten Drama een masterclass van auteur en Europaspecialist Geert Mak. "Het is de taak van de kunsten om het empathisch vermogen van de mens te blijven aanspreken, om de narcistische bubbel waarin we gevangen lijken te doen ploffen".   
Het thema van de Jeugdboekenweek dit jaar is “Weg van de stad”. Studenten lerarenopleiding Kleuter- en Lager Onderwijs van de AP Hogeschool organiseerden hierrond leesbevorderende activiteiten in het Antwerpse. 
Laat jij je soms verleiden door gezonde recepten op sociale media? Je bent waarschijnlijk niet de enige. De verleiding is groot om deze recepten, kooktips en DIY’s blindelings over te nemen en ze te accepteren als waarheid op vlak van gezondheid. Daarom vindt dit jaar van 14 t.e.m. 20 maart 2016 de week van de diëtist plaats. Dit keer met het thema: Nonsens! Laat je niets wijsmaken, vraag raad aan je diëtist.

Pagina's