U bent hier

Nieuws

Toegekende prijzen academiejaar 2015-2016                                              
Kwaliteitsvolle islamleerkrachten opleiden die moslimjongeren in het secundair onderwijs brede en hedendaagse kennis bijbrengen over de islam: dat vormt de ambitie van AP Hogeschool. De lerarenopleiding Secundair Onderwijs van AP Hogeschool gaat vanaf het komende academiejaar 2016-2017 daarom van start met het onderwijsvak islamitische godsdienst. Een primeur voor de stad Antwerpen.
Wist je dat de professionele bachelor Verpleegkunde vanaf volgend jaar hervormd wordt? De opleiding zal verlengd worden met één jaar, waardoor ze nu vier jaar i.p.v. drie jaar zal duren. Dit heeft als gevolg dat er ook een trajectverlenging zal doorgevoerd worden bij de brugopleiding voor studenten met een HBO5-diploma. Zij kunnen nu een tweejarige opleiding van 120 studiepunten volgen, maar vanaf het academiejaar 2017-2018 zal de opleiding 150 studiepunten tellen.
Het beroep van medisch secretaris of secretaresse is al lang niet meer wat het ooit geweest is. De jobinhoud is de afgelopen jaren fel veranderd, en de benodigde kennis dan ook zwaar uitgebreid. En dat maakt dat de goeie ‘medical management assistants’ moeilijk te vinden zijn. Het is in feite een knelpuntberoep geworden, legt AP-lector Nele Michels in het medische vakblad de Artsenkrant uit.
Op donderdag 23 juni maakte Bruno Maertens, opleidingscoördinator van de banaba Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg, een gastoptreden in Radio 1-programma Hautekiet. In het kader van de Dag van de Mantelzorg mocht hij zijn bijdrage leveren aan het programma, waar hij ook over zijn eigen ervaringen sprak.
Vanaf dit najaar zal het ontwerp van een student Grafische en Digitale Media van AP Hogeschool op de verpakking van Friskies-kattenvoer prijken. Anoek Dasseville wist met een creatieve en kunstzinnige vormgeving de selectiejury te overtuigen, waarna ze in het Zwitserse Lausanne haar ontwerp mocht verdedigen tussen de andere finalisten.
Wie voortaan aan een lerarenopleiding aan een Vlaamse hogeschool wil beginnen, zal een verplichte niet-bindende instaptoets moeten afleggen, besliste minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Een deel van die toets bestaat uit de Lemo, een instrument dat tussen 2005 en 2010 door onderzoekers aan AP Hogeschool en Universiteit Antwerpen ontwikkeld werd en studenten ondersteunt om succesvol te studeren.
Inspecteurs uit het 5de en 6de leerjaar gingen onlangs op speurtocht in en rond het Havencentrum.
Volgens de invloedrijke modewebsite Fashionista biedt de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten de zesde beste modeopleiding in de wereld. De rangschikking kwam tot stand op basis van vergelijking van het inschrijvingsgeld, het carrièreverloop van alumni en na bevraging van zowel studenten als alumni. Over de Modeafdeling schrijven ze: 'De Antwerpse Zes zetten de school op de kaart in de jaren tachtig en sindsdien heeft ze veel sterontwerpers afgeleverd. Als je toegewijd bent en voeling hebt met het experimentele en avant-garde, is dit de goede plek voor jou.'
Dimitri Leue begeleidt 17 jonge acteurs uit onze dramaopleiding en ook theaterkostuumontwerpers van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen naar een theaterfeest. Het resultaat is een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Oermythes zonder afkomst. Een reis naar het onderbewuste met fantastische beelden, wonderbaarlijke kostuums en een overdosis spelplezier. Ze brengen deze voorstelling onder meer in asielcentra waarover CVO Antwerpen deze fijne reportage maakte.

Pagina's