U bent hier

Nieuws

De examens zijn al een tijdje achter de rug, net als de proclamaties. Hoog tijd dus om te genieten van de zomer, en dat is ook wat AP de komende weken gaat doen tijdens de jaarlijkse zomersluiting. De hele hogeschool zal dan ook eventjes niet bereikbaar zijn.Algemene zomersluitingAP Hogeschool, haar campussen en studentensecretariaten zijn gesloten vanaf donderdag 21 juli tot en met zondag 7 augustus 2016. Ook het centrale telefoonnummer (+32 (0)3 220 54 00) is tijdens die periode niet bereikbaar.
Vanaf september 2016 start een nieuwe klavecimbelklas op in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Na Kenneth Gilbert, Jos van Immerseel en Ewald Demeyere zal Korneel Bernolet (zelf ook afgestudeerd bij Ewald Demeyere) deze klas leiden. Onze 'Antwerpse school' geniet een internationale reputatie omwille van de bijzondere instrumentencollectie met als pronkstuk het Dulcken-klavecimbel uit 1747 (lees meer onderaan deze pagina). Momenteel staat dit instrument in het Museum Vleeshuis waar sommige van de instrumentlessen doorgaan.
De afgelopen jaren mogen we steeds meer Nederlandse studenten verwelkomen op AP Hogeschool. Woorden als ‘zudorans’ in plaats van appelsiensap hebben dan ook hun intrede gedaan op onze campussen. En ja, ook ‘zudorans appel’ is al voorbijgekomen voor appelsap, niet wetende dat het woord eigenlijk van het Franse jus d’orange komt.
Het gemengde eindproject voor afstudeerrichtingen Makelaardij en Landmeten – van de Bacheloropleiding Vastgoed – ging dit jaar door in Bihain, een deelgemeente van Vielsalm in de provincie Luxemburg. Studenten uit de twee afstudeerrichtingen moesten samenwerken om tot een uiteindelijk resultaat te komen.
De Nederlands-Vlaamse Accrediteringorganisatie (NVAO) heeft op 7 juli 2016 alle Vlaamse professionele bacheloropleidingen Verpleegkunde geaccrediteerd. De opleidingen duren vanaf nu 4 jaar i.p.v. 3 jaar en zijn daarmee hervormd volgens de Europese richtlijnen. De nieuwe regeling geldt voor alle studenten die in volgend academiejaar (2016-2017) met de opleiding starten. 
Het is vaak een moeilijk moment, maar de meeste mensen komen op een punt in hun leven waarop ze nog onmogelijk thuis kunnen blijven wonen. Bejaarden verhuizen dan naar een woonzorgcentrum, maar daar moeten ze hun leven plots fors aanpassen. Ze hebben bovendien vaak moeite om aan te geven wat ze echt willen. Daarom hebben studenten van AP Hogeschool en Universiteit Antwerpen de ‘gezellige living’ van de toekomst gecreëerd.
In Gent werd vandaag het hotelrapport ‘Vlaamse Kunststeden’ voor het jaar 2015 voorgesteld. Het rapport biedt een antwoord op de vraag naar objectieve onderzoeksgegevens over de hotelsector in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Net zoals de voorgaande jaren werd het rapport samengesteld door Christian Holthof en Sophie van Tilburg, respectievelijk lector aan de AP-opleiding Hotelmanagement en onderzoeker aan AP Hogeschool.
Brigitte Bernaerts, lector Vroedkunde aan de AP Hogeschool, behaalde dit jaar het postgraduaat Menopauzeconsulente.