U bent hier

Nieuws

De twintigjarige Dien Piedfort loopt als derdejaarsstudente Orthopedagogie aan de AP Hogeschool momenteel 12 weken stage bij ’t Lampeke. Dat is een buurthuis in Leuven waar ze voornamelijk in contact komt met kansarme volwassenen en gezinnen. “Een tasje koffie drinken met een bezoeker is dan ook veel meer dan wat het lijkt”, vertelt Dien enthousiast.
Als je zeker wil zijn van een job, dan kan je maar beter aan een studie elektromechanica beginnen. Verschillende kranten schrijven vandaag namelijk dat Vlaamse bedrijven het afgelopen jaar meer dan 6.000 vacatures voor onderhoudstechnici hebben uitgeschreven, die maar erg moeilijk ingevuld geraken. Electrabel heeft vorig jaar zelfs de samenwerking met de AP Hogeschool uitgebreid waardoor eerstejaars al aangeworven worden.
Op 4, 5 en 6 maart laat het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) van zich horen. Het kersverse instituut van de Universiteit Antwerpen en de drie School of Arts (KASKA, KCA en Sint-Lucas) zullen de normale gang van zaken even onderbreken in de stadsfeestzaal. Kunstenaars, studenten en wetenschappers interveniëren in een typische stedelijke hub: de shopping mall. 
In eender welke opleiding is het mogelijk om op Erasmus te gaan, en dat naar elk land binnen Europa. Zo trok Cedrik Weyns van het departement Wetenschap en Techniek naar Oulu in het midden van Finland, waar zijn zeldzame opleiding ook wordt aangeboden.
Elk jaar gooit de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen de deuren van haar statige poortgebouw wagenwijd open voor kandidaatstudenten, geïnteresseerd publiek en vrienden van de Academie. Dit jaar doen we dat zelfs tweemaal, tijdens de Open Campusdag en tijdens Erfgoeddag.
Niet een, maar twee van onze alumni Mode haalden de prestigieuze 30 Under 30 2016 Europe-lijst van Forbes. In de categorie Kunsten werden zowel Niels Peeraer als Wim Bruynooghe opgenomen. Het gerenommeerde zakenblad prijst Peeraer voor zijn opvallende ontwerpen, waarmee hij al snel een happige schare fans wist op te bouwen. Bruynooghe krijgt complimenten omdat hij amper twee maanden na zijn afstuderen in 2013 al een eigen label oprichtte. Vorig jaar volgde een eigen winkel in Antwerpen.
Zowel alumna Fotografie Hana Miletic als de in 2015 afgestudeerde Vesna Faassen & Lukas Verdijk werden door een groep van internationale experts geselecteerd om deel te nemen aan PLAT(T)FORM2016, een carrièrelancerende portfolio review voor opkomende fotografen in het Zwitserse Fotomuseum Winthertur. We wensen hen veel succes toe!PLAT(T)FORM2016
Onze studente Tianhong Yang heeft op 11 januari 2016 de Oranjebeurs 2016 gewonnen. Na eerdere studies in het Verenigd Koninkrijk en Madrid, waarbij ze kon rekenen op de steun van de Yamaha Foundation, de Steinway Foundation en de Albeniz Foundation, vervolmaakt ze zich momenteel in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de pianoklas van Polina Leschenko, dit in combinatie met maandelijkse masterclasses in de Accademia pianistica Imola (Italië).
Binnen het onderwijsvak Project Kunstvakken Cultuur van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs leefden onze studenten zich vandaag creatief uit met het thema 'landschapsfotografie met voedsel'. Geniet van hun verbluffend mooie foto's via deze link
Wil je na het secundair verder studeren? Zoek je informatie over het beroep dat je later wil uitoefenen? Kom in januari of februari naar de SID-in beurs in jouw provincie en maak kennis met diverse onderwijsinstellingen, opleidingen en beroepen. AP Hogeschool is ook van de partij. Je vindt ons op stand n°5!