U bent hier

Nieuws

Nog tot en met 4 maart organiseert AP Hogeschool in samenwerking Universiteit Antwerpen, Karel De Grote, Thomas More en de Hogeschool Zeeland een gezamenlijke module ‘Interprofessioneel Samenwerken in de Gezondheidszorg’, en dat al voor de twaalfde keer. Met 850 toekomstige zorgverleners die een opleiding volgen, breken we ook dit keer weer een record.
Het tweede semester betekent ook de start van de stages voor de laatstejaars. Sommige van hen kiezen ervoor deze in het buitenland te doen en verblijven 16 weken in een land naar keuze. Hoe ervaren zij nu eigenlijk de eerste weken van hun verblijf in het buitenland?
Grenzen tussen kunstdisciplines vervagen meer en meer en daarom zet de Academie graag in op kruisbestuiving tussen de verschillende kunsten. Sketch the Sound is een jaarlijks terugkerende proeftuin voor aankomend beeldenstormend talent uit het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en Sint Lucas Antwerpen. Deze drie Antwerpse instellingen voor hoger kunstonderwijs slaan de handen in elkaar bij het nastreven van dezelfde doelstellingen: inspireren, experimenteren en samenwerken. Het resultaat is steevast verrassend!
In de toekomst zal het steeds belangrijker worden om als bedrijf zuiniger, groener en efficiënter om te springen met energie. Daarom organiseren de opleidingen Elektromechanica en Energiemanagement jaarlijks doe-dagen voor leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar, waar ze kunnen experimenteren met de installaties in de technologielabo’s van AP Hogeschool. 
Vanaf 25 februari maken opnieuw zo'n 35 kinderen kennis met de boeiende wereld van het programmeren, en dat onder enthousiaste begeleiding van studenten Toegepaste Informatica, Elektronica/ICT en de Lerarenopleiding.
AP-student Matthijs Spittel heeft samen met drie kotgenoten een computersysteem ontwikkeld waarmee ze met hun kotbaas kunnen communiceren. Ze namen ermee deel aan het Telenet Kickstart-programma, en met succes: ze mochten 25.000 euro in ontvangst nemen om hun bedrijfje op te richten.
Een jaar lang zal het ontwerp van AP-student Natan Bylois op de koekendoos van het Antwerpse Handje prijken. De laatstejaars Grafische en Digitale Media heeft met zijn originele ontwerp – en een vleugje nostalgie - namelijk de designcompetitie gewonnen, en Natan strijkt naast de eer ook nog 500 euro op.
De 21-jarige AP-studente Lynn Trioen is voor haar studie Orthopedagogie vijf maanden op stage naar Nepal getrokken. In hoofdstad Kathmandu kwam ze terecht bij Sunrise, een tehuis waar 15 kinderen samenwonen als nieuw-samengestelde familie. “Hier krijgen de kinderen kansen die ze normaal niet zouden krijgen”, vertelt Lynn.
De tweede- en derdejaars Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie van onze Lerarenopleiding Secundair Onderwijs zijn afgelopen week op wintersportstage naar het Franse Flaine getrokken.
Om een autismevriendelijke samenleving te creëren, wordt donderdag 24 maart 2016 een ontmoeting tussen mensen met en zonder autisme georganiseerd. Naast de diversiteit van autisme wordt ook de authenticiteit in beeld gebracht. 

Pagina's