U bent hier

Nieuws

Al sinds jaar en dag moeten TSO-studenten tegen een hele hoop vooroordelen vechten, onder meer qua verder studeren in het hoger onderwijs. Uit nieuw onderzoek van AP Hogeschool blijkt echter dat TSO-studenten in het hoger onderwijs in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt een erg grote slaagkans hebben. Drie op vier behaalt zijn of haar diploma.
Op woensdag 13 april vond op campus Spoor Noord een boeiende workshop plaats waarin leerkrachten Engels uit het secundair onderwijs werden ingewijd in het drieveldenmodel, een didactisch concept dat collega Stephen Hargeaves en oud-collega's John De Brucker en Willy Belmans samen uitdachten in het kader van een Projectmatig Wetenschappelijk Onderzoek (PWO).
De Scientific Brain Bouncers van het Stella Maris Instituut uit Merksem zijn de trotse en terechte winnaars van Brainshake 2016. Zij mochten niet alleen de Breintrofee 2016 mee naar huis nemen, maar ook het nieuwste model Apple tv, een abonnement op Knack magazine en een powerbank voor elk teamlid.  
Op zondag 5 juni kunnen sportievelingen zich voor de tweede keer uitleven op de trappenrace in de Silvertopblokken op het Kiel. De organisatie hoopt dit jaar meer dan 200 deelnemers te lokken, en de promotie is dit jaar in handen van 9 studenten van AP Hogeschool.
Bij AP vinden we het belangrijk om onze studenten met beide voeten het werkveld te laten betreden. Daarom worden er regelmatig ‘echte’ oefenmomenten ingelast. “Het leerrendement ligt immers veel hoger wanneer de studenten dingen zelf kunnen horen, zien, ruiken, of voelen”, weet Eveline Mestdagh, opleidingshoofd Vroedkunde.
Universiteit Antwerpen organiseert in samenwerking met de Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Karel de Grote-Hogeschool en HZ University of Applied Sciences Vlissingen de 2de editie van het Care4-Congres. Het congres zal doorgaan van 8 tot 10 februari 2017, met als thema ‘Interdisciplinary Care in Transition: Working Apart Together’.Op www.uantwerp.be/care4 vindt u alle verdere info.
Bepalen de camera en zijn functionaliteiten hoe beelden worden gemaakt en is de fotograaf dus afhankelijk van het apparaat? Dit uitgangspunt gebruikte filosoof Vilém Flusser (1920-1991) in zijn spraakmakend essay Für eine Philosophie der Fotografie.Op dinsdag 17 mei laten Belgische en internationale denkers en fotografen hun licht schijnen op de rebelse ideeën van Flusser. Onder andere Andrew Lugg, Brad Feuerhelm en Arjen Mulder gaan tijdens CAMERA TRAPS met elkaar én met zichzelf in discussie over hun visie op fotografie.
Het conservatorium organiseert opnieuw toelatingsproeven voor het Postgraduaat 'Suzukimethode voor Viool'.
Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen stelt met trots twee nieuwe docenten voor: Annelien Van Wauwe, klarinet - Gary Jankowski, zangOver de docentenGary Jankowski's optredens worden gekenmerkt door een grote muzikale gevoeligheid, een sterke, heldere, honingzoete stem, en imposante vertolkingen die hij brengt op een groeiend aantal internationale podia, in concertzalen, en tijdens radio-uitzendingen. Het Wagnerjaar in 2013 gaf Jankowski veel mogelijkheden om zijn talent voor het Duitse repertoire te bewijzen
Het departement Gezondheid en Welzijn van AP Hogeschool organiseerde woensdagavond, 20 april 2016, de infoavond “Van HBO5 naar professionele bachelor” op campus Noord. De mogelijkheden voor studenten die dit jaar afstuderen in het hoger beroepsonderwijs of geïnteresseerden die al een graduaatsdiploma op zak hebben, werden door opleidingshoofden en lectoren enthousiast uit de doeken gedaan. 

Pagina's