U bent hier

Nieuws

Schoon volk over de vloer van campus Spoor Noord – Noorderplaats vandaag. Onze openbare omroep lanceerde er de ‘Ketnet Jr app’, een mobiele applicatie voor tablets op maat van kleuters en peuters van 3 tot 6 jaar.Tijdens een pittig debat – gemodereerd door VRT-nieuwsanker Freek Braeckman –  traden Peter Adriaenssens (kinderpsycholoog), Marine Smeets (Childfocus), Martine Tempels (Telenet), Sarah Vanden Avenne (Kind en Gezin) en Telidja Klaï (VRT/Ketnet) in gesprek over mogelijkheden en risico’s die apps voor kleuters en peuters met zich meebrengen. 
Caren Commissaris is studente Ergotherapie. Haar grote hobby is cyclo-cross. Daarnaast is ze ook tandempilote voor Anita De Coster, een slechtziende wielrenster. In september behaalden ze samen een zilveren medaille op de wereldbekerwedstrijd in Zuid-Afrika. Hun grote doel: de Paralympics in 2016.Tandempilote
Op maandag 28 september verdedigde alumna Mode Alexandra Verschueren haar doctoraat, getiteld Doing Fashion Design: Autoethnographic reflections in dialogue with architecture, aan de Universiteit Antwerpen. Daarmee wordt Verschueren de eerste doctor in de Mode aan de UA. Voor dit doctoraatsonderzoek, waarin Verschueren haar eigen ontwerpproces ontleedt vanuit het standpunt van een antropoloog, ontving de ontwerpster een FWO-beurs - een tweede primeur.
De opleiding Vroedkunde maakt er haar missie van om een band van openheid en vertrouwen te creëren tussen de studenten en lectoren. De studenten Vroedkunde en het lectorenteam gingen in Park Spoor Noord de strijd om de beker aan tijdens de jaarlijkse sportdag. Een ideale opener van het academiejaar!
Op 21 september was het zover. Een speciaal moment: de verwelkoming van de eerstejaarsstudenten Ergotherapie op de nieuwe Campus Spoor Noord. Meer dan 120 studenten ontvingen we in het auditorium Camille Paulus. De eerstejaarsstudenten kregen in de namiddag een heleboel informatie te verwerken over de werking van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: de organisatie van het academiejaar tot het feedbackmoment, de studentenraad tot de studentenclub ...
“Acteur zoekt pianist”, “kleinkunst meets piccolo”, “vijf dansers en een slam poet”, “twee zangers en een beeldhouwer” …Common Ground is een projectweek (1 > 5/2/2016) waarin interdisciplinariteit centraal staat. Een week lang wagen de studenten zich buiten hun comfort zone om zoveel mogelijk samen te werken met studenten uit andere disciplines. Hun eigen projecten staan centraal. De focus ligt op het proces. De lokalen en zalen staan ter beschikking van hun projecten. Alle reguliere lessen worden opgeschort. 
Ben je afgestudeerd aan AP Hogeschool en op zoek naar werk? Ben je reeds aan het werk, maar wil je weten hoe het is om in een andere sector te werken? Het departement Management en Communicatie van AP Hogeschool biedt je een praktische training van 2 weken aan om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
ART EDUCATOR IN RESIDENCE is een gloednieuw talentontwikkelingstraject van Musica Impulscentrum voor Muziek, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel Internationale Kunstcampus. Een innovatief format op het kruispunt van kunsten en onderwijs. Oproep: innovatieve ideeën kunsteducatie en -participatie.Ben je student aan de lerarenopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen? 
Op 21.09.2015 zijn de studenten van de bacheloropleiding Vroedkunde gestart met een heus pakket aan toekomstige verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Waar we vorig jaar nog 100 nieuwe studenten hadden, klokten we vandaag af op 165 nieuwe studenten. Alle enthousiaste studenten verzamelden mee op de binnentuin van onze spiksplinternieuwe campus Spoor Noord: we hebben er zin in!
De opleiding Voedings- en Dieetkunde van AP Hogeschool gaat samen met 4 Europese partners de strijd aan tegen welvaartsziekten en ontwikkelt een online platform dat gebruikt zal worden door studenten Voedings- en Dieetkunde en diëtisten. 

Pagina's