U bent hier

Nieuws

Op campus Spoor Noord hield AP Hogeschool op vrijdag 30 oktober een grootschalige evacuatieoefening. Voor 4 derdejaars Integrale Veiligheid was deze oefening tevens een praktijkopdracht. Zij voerden een risicoanalyse uit op de gebouwen en bereidden samen met de preventie-adviseur van de hogeschool de evacuatieoefening voor. Voor de observatie en evaluatie van de oefening kregen ze ondersteuning van 30 eerstejaars Integrale Veiligheid.
Tijdens het concert van Oscar And The Wolf aanstaande zaterdag gaat de nieuwe radiozender Sportpaleis FM voor de eerste keer live. De Sportpaleis Group ging daarvoor een samenwerking aan met onze studenten radiojournalistiek. Nadien volgen o.a. Madonna en Florence & The Machine. 
Op 29 oktober organiseerde het crisiscentrum Binnenlandse Zaken een oefening waarbij een nucleair incident werd gesimuleerd in het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) in Mol. Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen, namen 7 studenten Journalistiek de rol van de media op zich.
Onze studenten Communicatiemanagement maken deze week een vierdaagse studiereis naar Straatsburg. Met deze activiteit werken ze aan hun portfolio voor buitenlandse ervaringen.
Lily Amelinckx staat al 40 jaar in het onderwijs en geeft 20 jaar les aan onze hogeschool. Ze zag de hogeschool en de studenten veranderen, maar haar enthousiasme bleef al die jaren hetzelfde. Jonge mensen zien groeien tot young professionals, aan de zijlijn toekijken hoe haar studenten openbloeien en vriendschappen sluiten voor het leven … Het hart van deze lector gaat na 40 jaar nog steeds sneller slaan als ze het over ‘haar’ studenten heeft. 
Inge van Helshoecht is een creatieve duizendpoot, actief als actrice, woordknutselaarster en poppenmaakster. Ze werkt als vormingswerker bij de stad Lier én is praktijklector Ergotherapie. In augustus ging haar theaterstuk Ammor in première. Het gaat om belevenistheater voor mensen met een beperking.Twee passies verenigd
Eveline Meeuwes, alumna Voedings- en Dieetkunde, deed voor haar bachelorproef onderzoek naar de manier waarop mensen informatie over voeding opzoeken en beoordelen. In welke informatie heeft men het meest vertrouwen? Haar onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift voor voeding en diëtiek (2015).Overvloed aan voedingsinformatie
AP Hogeschool schreef zonet haar 10.000ste student in. Steven Savelkoels is student in de Specifieke lerarenopleiding Dans. AP Hogeschool groeit dit jaar met maar liefst 12% en is daarmee de sterkst stijgende hogeschool van Vlaanderen.  10.000ste studentSteven Savelkoels schreef zich in voor het tweede jaar Specifieke Lerarenopleding Dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen van AP Hogeschool. Dankzij zijn inschrijving is AP vanaf nu een hogeschool met 10.000 studenten.  
Hoe maak je leerlingen uit het beroeps- en technisch onderwijs warm voor kunst? Dat was de vraag die het Middelheimmuseum stelde aan onze derdejaars Sociaal Werk. Zij gingen met deze opdracht aan de slag en werkten twee rondleidingen uit met als thema ‘metaal’ en ‘steen’.   
NU ZATERDAG - De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen organiseert voor de tweede maal een internationale kunstboekenbeurs. In haar statige ruimten in het centrum van Antwerpen bieden meer dan 70 standhouders uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk hun kunstboeken, kunstenaarsboeken, fotoboeken, tentoonstellings catalogi, tijdschriften en ander artistiek drukwerk aan.

Pagina's