U bent hier

Nieuws

De eerstejaarsstudenten Ergotherapie breiden in de lessen creatieve en technische vaardigheden popjes voor de ouders voor inclusie en Music for Life 2015.
Ed Sawyer (20) heeft een passie voor journalistiek. In zijn thuisstad Devizes, in het Zuidwesten van Engeland, studeert Ed aan de Universiteit Solent in Southampton. Ondertussen volgt hij als Erasmusstudent les aan AP Hogeschool. Ed vertelt ons over zijn ervaring in Antwerpen.  Voor Ed in Antwerpen studeerde was hij al enkele keren in België geweest. Toch heeft Antwerpen hem echt verrast.
Els Wulleman (21) studeerde in juni 2015 af in de bachelor Voedings- en Dieetkunde. Tijdens haar studies volgde ze verschillende stages. Nadien ging ze vast aan de slag bij één van deze stageplaatsen: Fresh & Saucy foods. "Ik heb nooit moeten solliciteren." 
Tien keer per dag bootst ZOO Antwerpen in het krokodillenverblijf een tropisch onweer na. Het verduisteringssysteem boven de lichtkoepel van het bassin heeft echter zijn beste tijd gehad en is aan vervanging toe. Op vraag van ZOO Antwerpen werkten onze studenten Elektromechanica daarom een alternatief zonneweringssysteem uit.
De directies en vroedvrouwen van alle opleidingen Bachelor in de Vroedkunde van Vlaanderen vieren het 20-jarig bestaan van de autonome opleiding tijdens een tweedaags congres 'Mind the Midwife' op 26 en 27 november 2015.
Dankzij het Erasmusprogramma kunnen alle laatstejaarsstudenten van AP Hogeschool een semester lang in een Europees land studeren. Frankrijk, Spanje, Polen, Zweden ... onze studenten kiezen zelf welke grenzen ze verleggen. Manon en Marlies, twee derdejaars Communicatiemanagement, kozen voor een bestemming iets dichter bij huis.
AP Hogeschool en het provinciaal Havencentrum lanceren samen een Europees pilootproject om afgestudeerden aan werk te helpen. Een intensief traject van twee weken brengt pas afgestudeerden in contact met werkgevers die actief zijn in de haven van Antwerpen. Via interactieve workshops en een mini-stage proeven de jongeren van de soms verrassende tewerkstellingsmogelijkheden. Out of the boxDe samenwerking tussen AP Hogeschool en het provinciaal Havencentrum is niet toevallig. Hilde Hoefnagels, projectcoördinator AP Hogeschool: 
Elk jaar, en dit sedert 1999, kent de Stichting Conservatorium Antwerpen de titel toe van “Maestro Honoris Causa”. Dit jaar valt deze onderscheiding te beurt aan regisseur en theaterpedagoog Luk Perceval. Vorig jaar kreeg Luk Perceval een Gouden Masker voor Beste Buitenlandse Voorstelling in het prestigieuze Bolshoi Theater in Moskou, de belangrijkste Russische theateronderscheiding. Op 17 november neemt hij de titel Maestro Honoris Causa van de Stichting Conservatorium Antwerpen in ontvangst. 
Collega’s Vroedkunde Vanessa De Bock en Eveline Mestdagh vertoefden de voorbije week een aantal overvolle dagen bij onze Noorderburen in Rotterdam. Tijdens intensieve workshops in Rotterdam werden de krachten tussen verschillende internationale vroedvrouwen weer verenigd en deelden ze visies omtrent de zorg voor moeder en kind.De centrale vraag weerluidde: ‘Hoe kunnen we de student-vroedvrouwen bewust maken van hun visie aangaande client-centred care en hoe kunnen we deze visie omzetten in concreet gedrag?’.
Ben jij gebeten door nieuwe media en wil je meer halen uit je smartphone dan je zoveelste Candy Crush-record? Ontpop je tijdens deze workshop tot een heuse smartphonereporter (video / foto / audio / …) en trek op pad om als volleerd whizz kid multimediaal verslag uit te brengen van de Dag van de Wetenschap Antwerpen (22/11/2015).

Pagina's