U bent hier

Nieuws

Op donderdag 28 mei 2015 was het weer zover. De bacheloropleiding Vroedkunde ontving de nieuwe lichting COMBI-studenten en ze waren weer zeer talrijk! Deze studenten zullen vanaf volgend jaar twee bacheloropleidingen combineren: Verpleegkunde en Vroedkunde. Interessant aan deze specifieke combi-opleiding is dat de studenten twee werelden combineren: Verpleegkunde in Nederland te volgen en Vroedkunde in België. De opleiding maakt gebruik van moderne multimedia en wisselt live-contactmomenten met videoconferentielessen af.
No rest for the wicked: onze docenten Muziek geven tijdens de zomer les in binnen- en buitenland tijdens allerhande summerschools en festivals. Check hier het overzicht.   Lees meer over docenten Muziek  
Op woensdag 19 mei ging in Park Spoor Noord en Buurtsporthal Parkloods de 23ste editie van Sportprikkels door. Tijdens deze sportdag worden leerlingen uit het 5de en 6de middelbaar geprikkeld om aan sport te doen. Skaten, dansen, bossabal ... het kon allemaal!
Silke Schellekens, derdejaars Orthopedagogie, werkte tijdens haar stage 5 maanden lang met straatkinderen in Nepal. Het spoor van vernieling dat de aardbeving van 25 april achterliet, greep haar aan. Ze besloot daarom om een benefietavond te organiseren in jeugdhuis Nootuitgang in Edegem. En met succes! In één avond haalde Silke 888 euro op. “Het was een geslaagde avond”, vertelt Silke aan de Gazet van Antwerpen (4.05.2015):
Op één week tijd een muziektheater in elkaar boksen dat leerlingen van het vijfde studiejaar inzicht verschaft in de onderwater voedselketen: die uitdaging grepen tien Vlaamse en internationale studenten van onze lerarenopleidingen met beide handen aan.
Al 10 jaar op rij organiseren onze derdejaars Communicatiemanagement de Antwerp Advertising Awards (Triple A). Tijdens deze awardshow stellen laatstejaars uit grafische en commerciële opleidingen hun creatief of strategisch afstudeerproject voor aan een vakjury. Voor deze jubileumeditie werd de naam van het event omgedoopt tot 'CreUni'.
Op 5 mei 2015 slaagden onze studenten uit de lerarenopleiding Secundair Onderwijs en de bachelor Chemie er samen met maar liefst 1018 leerlingen uit de 3de graad basisonderwijs in om het Guinness World Record ‘grootste chemieles ter wereld’ terug naar Vlaanderen te halen.
Van 5 tot 10 mei nemen onze studenten Radiojournalistiek deel aan de Trein der 1000. Samen met 1000 leerlingen reizen ze van Brussel naar Polen. Vanuit hun radiostudio in de trein maken ze live programma’s en vervullen ze de functie van omroepdienst. 
Op 12 & 13 juni 2015 stelt de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen haar jaarlijkse eindejaarsdefilé voor in Park Spoor Noord.