U bent hier

Nieuws

Vincent Das (19) combineert zijn studies Elektromechanica met een deeltijdse job in de kerncentrale van Doel. Dankzij het work & study-programma studeert hij binnenkort af met tonnen werkervaring.   
Ieder jaar neemt het eerste jaar Ergotherapie deel aan het festival ‘Kunstproeven’, een kunstenfestival voor mensen met een beperking dat georganiseerd wordt door Sjarabang vzw.  Tijdens Kunstproeven zingen, dansen en schilderen onze studenten Ergotherapie samen met de festivalgangers.
Eli Alders (19) zit in het eerste jaar Grafische en Digitale Media en bruist van de creativiteit. Hij opende deze week een webshop met kleding voor jongeren en de graffiti- en skatescene. De afbeeldingen op de kleding ontwerpt hij zelf.   De Gazet van Antwerpen ging bij hem op bezoek.
In 2014 won Steven Peeters, AP-alumnus, de titel van ‘Vastgoedstudent van het jaar’. Deze prijs gaat ieder jaar naar de student met het beste eindwerk. Vandaag is hij nog steeds overtuigd van zijn keuze om vastgoedspecialist te worden.   In CIB, het tijdschrijft voor de Vlaamse vastgoedmakelaars, blikt Steven terug op zijn deelname aan de prijsuitreiking en vooruit op de carrière die hij gestaag aan het uitbouwen is.
Studenten uit de Lerarenopleiding Kleuteronderwijs duiken deze week achter de poppenkast in enkele Antwerpse bibliotheken. Ze doen dit in het kader van de jeugdboekenweek die zaterdag van start ging. Het centrale thema is humor.   
Mogen we jou straks bij de knapste koppen van Vlaanderen rekenen? Schuilt er een wetenschappelijk beest in jou met een niet te stillen honger naar kennis?     Doe dan mee aan Brainshake, de meest funky wetenschapsquiz voor leerlingen uit het 5de en 6de middelbaar. Schrijf je in met je klasgenoten of vrienden, laat de bolleboos in jezelf volledig los en ga met mooie prijzen naar huis!
Begin februari  2015 kreeg de bacheloropleiding Verpleegkunde bezoek van enkele collega’s uit Italië en Finland. Zij gaven enkele lessen voor de tweedejaarsstudenten binnen het opleidingsonderdeel Sociale Wetenschappen in het kader van ‘cultuur en identiteit’.Ook het opleidingshoofd van de partneruniversiteit in Reggio Emilia gaf een interessant gastcollege over hun curriculum. Ze schetste de context waarbinnen haar universiteit de opleiding inricht.
Lynn Vanhooydonck, tweedejaars Ergotherapie, bracht op donderdag 12 maart net als haar studiegenoten de toegankelijkheid van winkels en horecazaken voor rolstoelgebruikers in kaart. Eén verschil: Lynn zit tijdelijk zelf in een rolstoel. We vroegen haar om campus Lange Nieuwstraat op te meten en te testen op toegankelijkheid.
Tiffany Brouwers, studente Ergotherapie, ontdekte tijdens haar stage in dienstencentrum het Sluisken dat er bij thuiswonenende senioren behoefte is aan 'verwendagen'. Het dienstencentrum ging met het idee aan de slag en boekte meteen succes bij de senioren. In de de Gazet van Antwerpen licht Tiffany het project toe.
In aanloop naar de Dag van de Zorg trokken onze studenten Verpleegkunde, Ergotherapie en Orthopedagogie op donderdag 12 maart de straten van Antwerpen in.

Pagina's