U bent hier

Nieuws

Deze week op Eén: " Anna, Arne en Nic zitten in het laatste jaar van de dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Een dansvoorstelling voor publiek is hun afstudeerproject. 1000 zonnen is erbij als ze vanaf nul de choreografieën aanleren, de stress van de naderende voorstelling ervaren en de adrenalinekick van het podium voelen." Elke dag van de week van 29 juni tot 3 juli 2015 om 19:40 ...
Modern onderwijs moet betaalbaar zijn voor iedereen. Daarom biedt AP Hogeschool haar studenten niet alleen moderne computerlokalen maar ook betaalbare laptops aan. De laptops zijn scherp geprijsd en worden gratis thuis of op kot geleverd. Moderne studiewerkruimtes
Twee jaar lang werkten 10 Europese universiteiten en hun diensten voor studentenvoorzieningen uit 6 verschillende landen aan een Europees project over burgerschap. Ze brachten op artistieke manier tot uiting wat het betekent om Europees burger te zijn. Het resultaat wordt voorgesteld tijdens de slotconferentie op 25 juni.
Onze laatstejaars Landmeten en Makelaardij sloten hun studiecarrière af met een projectweek in Grandhan in de provincie Luxemburg. Daar werkten ze samen hun eindproject uit.   De studenten Landmeten moesten als opdracht een terrein met toegangswegen opmeten in het landelijk stelsel en de grenzen vastleggen.
Op 1 juni ging het internationaal eindwerkproject van onze laatstejaars Makelaardij van start. Samen met studenten uit Nederland en Duitsland zochten ze een herbestemming voor het Dominicanenklooster achter de zoo van Antwerpen.  
Naar jaarlijks gewoonte gaan de studenten en lectoren van de Bachelor in de Verpleegkunde van de AP Hogeschool op internationale uitwisseling naar Hogeschool Utrecht.  55 studenten van de Bachelor in de Verpleegkunde volgden colleges van Nederlandse lectoren en kregen rondleidingen in o.a. musea en verscheidene zorginstellingen.  De vijf lectoren gaven les aan de Nederlandse studenten Verpleegkunde en wisselden ervaringen uit met de lectoren van Hogeschool Utrecht en Erasmus Hogeschool Brussel. 
Masterstudenten Fotografie Vesna Faassen & Lukas Verdijk winnen een van de allereerste DOC*WERK werkbeurzen. Andere laureaten zijn Magnumfotografe Bieke Depoorter (1986) en student Tomas Bachot (1989). Zij krijgen elk een werkbeurs van €2500.
De nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek is klaar. Bij de start van het nieuwe academiejaar nemen 1500 studenten hun intrek in het gebouw. Zes opleidingen van het departement Wetenschap en Techniek verhuizen van Boom, Mechelen en Antwerpen naar de nieuwe campus Spoor Noord.
Samen met haar collega’s uit andere Vlaamse hogescholen buigt Eveline Mestdagh, opleidingshoofd Vroedkunde (foto), zich over de ontwikkeling van een nieuw instrument om stages te evalueren. Dankzij dit systeem zullen alle vroedkundestudenten in heel Vlaanderen op dezelfde manier geëvalueerd worden. Ondersteuning voor stagebegeleiders
In september gaat AP Hogeschool in een nieuw traject voor werkstudenten van start met een nieuwe vorm van studeren. In het flextraject Elektromechanica kunnen mensen die aan het werk zijn verder studeren in shiften. Zo combineren ze hun job met hogere studies en geven ze hun carrière een boost.  Les in shiften

Pagina's