U bent hier

Nieuws

Alumna en docente aan onze afstudeerrichting Woordkunst Maud Vanhauwaert was samen met Leonard Nolens, Els Moors, Geert Buelens en Peter Verhelst genomineerd voor de prestigieuze Herman De Coninckprijs. De hoofdprijs van de jury ging naar Peter Verhelst. Het publiek koos voor de bundel van Maud Vanhauwaert.
De opleiding Vroedkunde vindt het van groot belang om altijd voorbij de eigen vertrouwde muren te kijken. Zo ging Eveline Mestdagh, opleidingshoofd Vroedkunde, net naar University College of Northern Denmark (UCN) in Aalborg.
Vijf studenten Verpleegkunde vertrekken in maart op buitenlandse stage naar Suriname. Ze zijn laaiend enthousiast! 
In ZNA Stuivenberg gaat op 2 februari 2015 het nieuwe stagetraject ‘Kritische Zorg’ van start, in samenwerking met onze hogeschool. In het ZNA Stuivenberg bestaat al een traject ‘Oncologie’ en ‘Cardiologie’. Maar nu kan je je als student Verpleegkunde ook in alle aspecten van de kritische zorg verdiepen. Daarbij kom je op drie diensten terecht: het brandwondencentrum, de dienst intensieve zorg en de spoedgevallendienst.
Tijdens de Warmste Week kon je het vuur van Music for Life aanwakkeren en je vrienden in de spotlights plaatsen op www.letitglow.be. Meer dan 5000 glowers deden mee en steunden zo Good Planet Belgium. Ook onze studenten staken hun handen uit de mouwen voor het goede doel.
Ieder jaar organiseren de eerstejaars Ergotherapie een ‘Rapklap’. Zo’n Rapklap is een project waar ouderen en jongeren elkaar ontmoeten en speeddate-gewijs allerhande thema’s bespreken. Voor dit project werkt de opleiding Ergotherapie samen met enkele dienstencentra van het Zorgbedrijf.