U bent hier

Nieuws

Aanstaande maandag nemen onze laatstejaars radiojournalistiek deel aan Rock ‘n Roll Radio Highschool. Elisabeth Peeters en Arne Van Steenberge palmen twee dagen lang de radiostudio van MNM in. Van 22 uur tot middernacht presenteren Elisabeth en Arne hun eigen programma dat ze ‘Confest’ doopten. Hierin gaan ze op zoek naar de geheimen en gênante momenten van radiominnend Vlaanderen. 
Als antwoord op de grote diversiteit onder haar studenten maakt AP Hogeschool van taalbeleid een speerpunt. De hogeschool kiest daarbij niet voor eenheidsworst. Wel voor een flexibel, individueel parcours waarin Nederlandse taalvaardigheid wordt gebruikt als hefboom: studenten die actief bezig zijn met beter schrijven en spreken, kweken een professionele en academische attitude.Inzetten op taal is inzetten op kwaliteit
ANTWERPEN THEATERSTAD, Toon Brouwers Aspecten van het theaterleven te Antwerpen in de tweede helft van de twintigste eeuw. "Een boeiend en rijk geïllustreerd overzichtswerk"   Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) lanceert in samenwerking met LannooCampus een unieke publicatie over een van de meest bruisende periodes in de Antwerpse theatergeschiedenis.   
Vandaag en morgen nemen om en bij de 600 jongens en meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs deel aan Technoteens. Dat is een gezamenlijk initiatief van Agoria, de federatie van de technologische industrie, en AP Hogeschool. Maar liefst 83 studenten uit onze lerarenopleidingen begeleiden de technologieworkshops.
In februari beginnen onze laatstejaarsstudenten Communicatiemanagament aan hun stageperiode. Nathalie Van Thielen, die koos voor de afstudeerrichting PR en voorlichting, loopt stage bij Estée Lauder. "Het is altijd mijn droom geweest om hier te mogen werken." 
De opleidingen Elektromechanica en Energiemanagement organiseren jaarlijks doe-dagen voor leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar. Tijdens deze doe-dagen zijn de leerlingen heer en meester over onze technologielabo’s en experimenteren ze met onze technische installaties.
Twee vroedkundestudenten trekken op stage naar Tanzania en doneren medische instrumenten aan de verloskamerdienst in het Mwanyamala Hospital.
Het nieuwe campusgebouw voor het departement Wetenschap en Techniek, gelegen in de Ellermanstraat in Park Spoor Noord, is bijna-energieneutraal (BEN).  Stramien, het architectenbureau dat het campusgebouw ontwierp, ontving van Vlaams Minister Turtelboom het 500ste BEN-label.
Naar goede gewoonte trokken de tweede- en derdejaars lichamelijke opvoeding van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs eind januari op wintersportstage naar Flaine in Frankrijk. De studenten kregen niet alleen les in skiën en snowboarden. 'Met vallen en opstaan' leerden ze ook wat er bij de organisatie van een weekje ‘skiklassen’ komt kijken.
Britt Van Landeghem, laatstejaarsstudente Hotelmanagement, volgt stage bij Lindner Hotel & City Lounge in Antwerpen. Het hotel maakt deel uit van een internationale keten; de belangrijkste reden voor Britt om voor deze stageplek te kiezen.  

Pagina's