U bent hier

Nieuws

Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast om nooit meer gelezen te worden. De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek! De Vlaamse Scriptieprijs brengt jouw scriptie onder de aandacht van kranten, dagbladen en andere media. Indienen kan tot en met 4 oktober 2015. De prijsuitreiking is op 17 december 2015 in Antwerpen.
LAbO #5 is een zesdaags interactief parcours voor hogeschoolstudenten muziek, dans en beeldende kunst, georganiseerd door het Antwerpse productiehuis voor nieuwe muziek ChampdAction i.s.m. Internationale Kunstcampus deSingel (Antwerpen) en Koninklijk Conservatorium Antwerpen van 2 t.e.m. 7 november 2015. Studenten uit binnen- en buitenland worden in dit interdisciplinair project ondergedompeld in nieuwe muziek, en multidisciplinaire projecten met een sterke focus op het gebruik van nieuwe media en elektronica.
AP Hogeschool biedt sinds drie jaar de bacheloropleiding Energiemanagement aan: een brede opleiding over energieverbruik en –efficiëntie. Dit jaar studeerden de eerste energiemanagers af. Met de verplichte energieaudits die Europa vanaf december 2015 voor grote bedrijven invoert, zullen zij om werk niet verlegen zitten. Allereerste energiemanagers studeren af
Het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen schrijven voor de periode 2016 – 2019 twee 50% onderzoeksmandaten uit voor doctorandi in de kunsten. Eén mandaat is voorzien voor doctorerende onderzoekers in het domein van Muziek en Podiumkunsten, één mandaat is voorzien voor doctorerende onderzoekers in het domein van Beeldende Kunsten.         Modaliteiten:
De Masteropleiding van de Afdeling Mode van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (AP Hogeschool) staat als derde gerangschikt in de Global Fashion School Rankings van The Business of Fashion.
Matthijs van Wissen studeert Hotelmanagement aan AP Hogeschool. Officieel woont hij in Maastricht, maar hij zit op kot in Antwerpen. De opvallendste verschillen tussen studeren in Nederland en Vlaanderen pent hij neer in zijn bij wijlen hilarische blog ‘Amai zeg’. Wij vroegen hem of hij nog tips heeft voor Nederlanders die in Antwerpen willen studeren.
Op 20 augustus overhandigde AP Hogeschool een houtzaagmachine aan het ontwikkelingsproject ‘Water voor Kikuwe’. Bij de verhuis van campus Boom naar campus Spoor Noord in Antwerpen had het departement Wetenschap en Techniek een houtcombiné op overschot. Deze machine zal een nieuw leven leiden in Tanzania.
De bacheloropleiding Energiemanagement bestaat drie jaar. In juni studeerden de eerste Energiemanagers af. Gerd Vanclee is één van hen. Na een succesvolle stage in Londen behaalde hij met onderscheiding zijn diploma. Hij blikt tevreden terug op zijn studiekeuze en gaat binnenkort op zoek naar werk.Na zijn middelbare studie Onderhoudstechnieken koos Gerd voor de bachelor Energiemanagement.
De examens zijn achter de rug en de proclamties zitten erop. Tijd dus om te genieten van de zomer. Ook AP trekt er even tussenuit.     Algemene zomersluiting AP Hogeschool, haar campussen en studentensecretariaten zijn gesloten op 20 en 21 juli en van 27 juli t.e.m. 9 augustus 2015. Het centrale telefoonnummer (T. 03 220 54 00) is dan niet bereikbaar.
MOBILE  AUTONOMY Zelforganisatie van de kunstenaar Summer school van 23 tot en met 29 augustus 2015

Pagina's