U bent hier

Nieuws

Op woensdag 29 april ging in Antwerpen de jaarlijkse 10-urenloop voor studenten door. Onze studenten Lichamelijke Opvoeding wonnen voor de derde keer op rij en nemen de wisselbeker dus terug mee naar huis.  
Van woensdag 18 tot vrijdag 20 maart vertoefden onze tweedejaars Communicatiemanagement in Parijs. In de lichtstad werden onze studenten ondergedompeld in een taalbad. Onze tweede landstaal én de Franse hoofdstad kennen vanaf nu geen geheimen meer voor hen.
Halftien ’s ochtends, parking Kruibeke op de E17. Een monovolume vol opnamemateriaal en … donkere wolken. Zo begint zondag 26 april voor 10 tweedejaars  sportjournalistiek van AP Hogeschool.   Na vele uren vergaderen en prospecteren vertrekt de opnamecrew naar West-Vlaanderen voor een videoreportage over de juniorenploeg van het AVIA WCup Cycling Team. Die neemt er deel aan de E3 Harelbeke.  Wat begint als een wat grauwe dag draait uiteindelijk uit op een avontuur vol unieke ervaringen. Het fotoverslag spreekt boekdelen:
Onze tweedejaars Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie trokken op 27 april naar het BLOSO-sportcentrum in Herentals. Daar trakteerden ze leerlingen uit het buitengewoon lager en secundair onderwijs op een omnisportdag.  
Op donderdag 2 april 2015 organiseerde de opleiding Verpleegkunde met succes de jaarlijkse studiedag Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg.
Op 3 april 2015 organiseerde onze opleiding Sociaal Werk in samenwerking met het Antwerpse Straathoekwerkoverleg, de provincie Antwerpen, Steunpunt Algemeen Welzijnswerk en Cera een studiedag over Outreachend Werken. 200 professionals schreven zich in voor de studiedag. Dit is een werkvorm om hulp- en dienstverlening te bieden aan mensen die daar niet meteen om vragen. Bovendien werd op de studiedag ook het 'Praktijkboek voor outreachend werken' voorgesteld.
Michael Apers (21), laatstejaars in de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, wou voor zijn eindwerk origineel en vernieuwend uit de hoek komen. Hij organiseerde daarom de ‘Mountainbike Eliminator Kruibeke’.  
Bram Vanhaeren is art director bij ontwerpbureau WS Design Studio in Antwerpen. Hij volgde de bachelor Grafische en Digitale Media aan AP en geeft jonge ontwerpers nu zelf tips om het te maken in de grafische sector. In april 2015 mocht hij een week lang de Instagramaccount van Adobe Photoshop verzorgen. Een privilege dat maar voor 25 mensen uit de hele wereld weggelegd is.  
Naar aanleiding van de jeugdboekenweek waren onze eerstejaars Lager Onderwijs te gast in de Antwerpse scholen. Daar trakteerden ze kinderen uit het eerste tot vierde leerjaar op een dolle voorleestijd met grappige verhalen.   Het thema van de jeugdboekenweek was dit jaar humor. Voor lagere scholen dus het perfecte excuus om een extraatje rond boeken te organiseren en de hulp van onze studenten in te schakelen.
Jens De Vos (22) begon zijn studiecarrière aan de universiteit. Na een jaar maakte hij een bocht van 180 graden en koos hij voor de lerarenopleiding Lager Onderwijs. Leerkracht worden werd zijn nieuwe ambitie. We vroegen Jens wat hem van gedachten deed veranderen.

Pagina's