U bent hier

Nieuws

Laatstejaarsstudenten Kleuteronderwijs die ondersteuning bieden aan gezinnen met een anderstalige achtergrond: dat vormt mee het opzet van het opleidingsonderdeel ‘Aan huis’.
Op donderdag 10 december 2015 vond de eerste editie van de Improvisatiewedstrijd 'Prijs René Arons' plaats.
Op 3 december zakten de studenten Hotelmanagement van alle Vlaamse hogescholen af naar Antwerpen voor een studentensymposium over online travel agents en sociale media in de hotelsector.  Samen met mobiele applicaties zijn die dan ook niet meer weg te denken uit de hotellerie van de 21ste eeuw.
Vier studenten Grafische en Digitale Media organiseerden op zaterdag 12 december een evenement ten voordele van Music for Life en VZW Pinocchio. Tijdens ‘Brandpreventie 4 Kids’ leerden kinderen op een speelse en interactieve manier hoe ze brandwonden kunnen voorkomen in alledaagse situaties. Van affiches tot naamstickers
Vier dagen lang bezoeken onze studenten Ergotherapie zorgcentra in het Antwerpse om er speeddategewijs ‘een klapke’ met senioren te doen. Het project draagt daarom de toepasselijke titel ‘RapKlap’. De jonge en oudere generatie wisselen verhalen uit over o.a. hun hobby’s en dromen. 
Studenten uit het eerste jaar Integrale Veiligheid bezochten op woensdag 9 december de chemiereus Monsanto. Ze konden binnenkijken in o.a. de productieafdeling, het magazijn en de verpakkingsafdeling van het Amerikaanse bedrijf. In de werkplaats oefenden ze op het maken van risicoanalyses.
Zeven studenten Sociaal Werk gaan samen met de buurtbewoners uit Seefhoek op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Sint Amanduskerk. Het project kreeg de naam 'Fundament'. Op zaterdag 12 december organiseren ze een kick-off event.
Meisjes en jongens van het 5de en 6de leerjaar experimenteren in Studio-T met hedendaagse technieken en ontwikkelen zo hun technisch talent. Laatstejaarsstudenten van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs (technische vakken) staan in voor de begeleiding.
Hoe kan je via artistieke lesmethoden kleuters en kinderen enthousiast maken voor exacte wetenschappen en techniek? Een bont gezelschap van 80 studenten van AP Hogeschool Antwerpen en 80 internationale studenten zochten het eind november uit tijdens een internationale projectweek. 
"All that is important is this one moment in movement.Make the moment important, vital, and worth living.  Do not let it slip away unnoticed and unused.” Martha Graham   

Pagina's