U bent hier

Nieuws

Vier studenten van onze hogeschool trokken van 12 tot 23 september naar Polen. Daar namen ze samen met een 20-tal studenten uit Finland, Ierland en Polen deel aan het project WalkAbout2014 GGULIVRR@Lödz. Mobile skills
Studenten Dans tijdens de repetitie met Emanuel Gat in 2014 met William Forsythe als bijzondere toeschouwer. Bekijk de video (1 min.) Music "Gli" doorTortue Super Sonic Video/edit Lena Wynants THE YOUNG ONES
Met vereende krachten trokken de studenten en lectoren van de opleiding Vroedkunde op donderdag 25 september gezwind richting Park Spoor Noord voor de jaarlijkse sportdag.  We hadden geluk, de zon straalde en het gras was groen (en glad!). Vol enthousiasme hebben we gesport: baseballen, voetballen, steltlopen, touwtrekken, frisbeeën en vooral plezier beleven. The ‘Pink Ladies’ hebben gewonnen en zij mochten met de lectoren op de foto. Team Vroedkunde, jullie zijn TOP!
De lerarenopleidingen van AP zitten in de lift. Het aantal inschrijvingen van eerstejaarsstudenten kent een groei van maar liefst 23% in vergelijking met vorig jaar. Een opvallende vaststelling, want lerarenopleidingen van andere hogescholen in Vlaanderen kampen met een teruglopend aantal inschrijvingen van gemiddeld 10%.De cijfers op een rij
Sinds enkele jaren organiseren het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen samen het project SKETCH THE SOUND.
Vroedvrouwen mogen voortaan ook geneesmiddelen voorschrijven. Studeerde je als vroedvrouw voor 1 oktober 2014 af? Dan moet je eerst een bijkomende opleiding van 30 uren volgen. AP Hogeschool gaf het startschot van deze nieuwe opleidingenreeks.
De bachelor Vroedkunde ging van start met een record aantal inschrijvingen.Op 15.09.2014 vond de introductiedag plaats van de bacheloropleiding Vroedkunde. Ook dit jaar kende de opleiding weer een groei in het aantal starters.
De vakgroep verpleegkunde en vroedkunde van de Universiteit Antwerpen viert de tiende verjaardag van zijn masteropleiding met het eerste CARE4 International Scientific Nursing and Midwifery Congress, 4-6 februari 2015. In samenwerking met de Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Karel de Grote-Hogeschool en HZ University of Applied Sciences Vlissingen biedt CARE4 een gevarieerd programma met volgende gerenommeerde nationale en internationale sprekers:
Op donderdag 2 april 2015 organiseert het departement Gezondheid en Welzijn van AP Hogeschool het jaarlijks symposium Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg.  Dit zal gedurende de hele dag doorgaan op campus Lange Nieuwstraat. Meer info vind je op deze pagina. Contact: peter.soogen@ap.be
Voor het vijfde jaar op rij steunt AP Hogeschool Music for Life. Net als vorig doen we samen met onze studenten, lectoren en medewerkers de temperatuur in december stevig stijgen.  

Pagina's