U bent hier

Nieuws

Voor de tiende keer op rij al organiseerden de lerarenopleidingen Kleuter- en Lager Onderwijs van AP Hogeschool de ‘International Days of Arts Education’. Alle tweedejaarsstudenten konden ook deze keer hun creativiteit botvieren in tal van internationale workshops.
NeoScores, het digitale alternatief voor bladmuziek, is eind november 2014 in Seoel verkozen tot op één na meest beloftevolle starter ter wereld. De startup werd bekroond op de startup Nations Summit. Uit meer dan 45 genomineerde jonge starters werd het Antwerpse bedrijf bekroond tot op één na meest beloftevolle starter. In de jury zetelden toplui van bedrijven als Samsung, Huawei en Foxconn. Eerder dit jaar werd Neoscores nog bij de 12 beste start-ups van Europa gerekend.
Kinderen en jongeren via creatieve leermethoden wetenschappelijke leerinhouden bijbrengen en hen  enthousiasmeren voor exacte wetenschappen: dat is – in essentie – waar het om draait bij ‘Write A Science Opera’ (WASO). Een internationale workshop, een coproductie van Opera Vlaanderen en AP Hogeschool, stoomde deelnemers klaar om zelf aan de slag te gaan met deze van oorsprong Noorse methodiek.     Jongeren en wetenschap
In het eerste jaar van de bachelor Integrale Veiligheid leren onze studenten alles over brandgevaar-, -bestrijding en -preventie. Het blijft daarbij niet bij boekenwijsheid. Onze veiligheidsexperts trokken naar campus Vesta voor een praktijkopleiding vuurbestrijding.
Ieder jaar brengt de Universiteit Antwerpen een Cookbook uit met recepten door en voor studenten. Dit jaar mochten ook de studenten uit onze Lerarenopleiding Voeding Verzorging meedoen. Onze foodies werkten 10 recepten uit rond het thema ‘vergeten groenten’.
Met PANZA of Perinataal Antwerps Netwerk Zwangerschap in Armoede bundelen AP Hogeschool, Dokters van de Wereld, ECK De Kraamvogel, Kind en Gezin, Stad en OCMW Antwerpen en Universiteit Antwerpen hun krachten. Samen streven ze naar een optimale en adequate zorg voor kansarme zwangere vrouwen en prille moeders en gezinnen.  Gelijk aan de start
Tim Vermeiren (21) heeft een diploma Marketing op zak. Zin om aan het werk te gaan, heeft hij echter nog niet. Hij schreef zich daarom in voor de bachelor Communicatiemanagement. Dankzij heel wat vrijstellingen kan hij in 1 jaar tijd een tweede diploma behalen. Slim gezien van Tim!  
Bij het inventariseren van archiefstukken werd op maandag 17 november 2014 in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen correspondentie van de Russische componist en pianovirtuoos Sergei Prokofiev gevonden.  Het betreft unieke documenten die ons meer vertellen over de muziekpraktijk van omstreeks 1923. 
Kurt Deruyter is alumnus Journalistiek en fotograaf. Samen met schrijfster Annelies Verbeke werkt hij aan het project Halfway Home. Door middel van foto’s en kortverhalen schetst hij een eerlijk en open beeld van de weg die migranten afleggen als ze in Brussel toekomen. De Standaard pikte het idee op en ontdekte in het kielzog van Deruyter de verborgen kanten van onze hoofdstad. De bundel van verhalen en foto’s kreeg als titel ‘Verborgen Stad’.
Een selectie verhalen van studenten en alumni Woordkunst.Bart Moeyaert, internationaal gelauwerd auteur en hoofddocent Schrijven aan het conservatorium, stelde een bijzonder boek samen met teksten van studenten en alumni Woordkunst. Randall Casaer zorgde voor de illustraties.

Pagina's