U bent hier

Nieuws

Op 27 mei organiseerden onze laatstejaars Communicatiemanagement voor de 15de keer op rij het Corporate Video Festival. Een professionele jury onder leiding van filmregisseur Lieven Debrauwer bekroonde de beste bedrijfsfilms in zes categorieën.   
Zaterdag 24 mei ging in het Provinciaal Vormingscentrum van Malle het evenement ‘RoboCup Junior’ door.   Meer dan 200 leerlingen uit het lager en het secundair onderwijs lieten hun beste programmatieskills zien en ontwikkelden met behulp van de Lego Megaminds-software hun eigen robot. Redden versus dansenDe leerlingen konden respectievelijk deelnemen aan de competities ‘Redden’ en ‘Dansen’. AP ondersteunde de jurering van de competitie dansen door twee juryleden af te vaardigen.
Het gaat Janice Lievens, studente Grafische en Digitale Media, voor de wind. Met de videoclip die ze voor zangeres Iana producete, scheert ze hoge toppen in de muziekindustrie.    Janice (23) studeerde eerst aan de Narafi-filmacademie. Nadien maakte ze de overstap naar de bachelor Grafische en Digitale Media van AP Hogeschool. Ze is nog steeds gepassioneerd door film en alles wat er bij komt kijken.
Heel wat jongeren gaan na het afronden van hun studies in het secundair onderwijs meteen aan het werk. Vaak merken ze dat de overstap naar de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is. Ze beschikken wel over de juiste kennis, maar missen de soft skills om succesvol te zijn in hun prille carrière. Daarom lanceert AP Hogeschool samen met verschillende partners ‘Kickstart je toekomst!’, een werkinstrument waarmee jongeren in klasverband hun werkkwaliteiten kunnen aanscherpen. De eerste stappen op de arbeidsmarkt
De afgelopen weken was het ZNA Jan-Palfijn de leerwerkplek van onze derdejaars Verpleegkunde. Ze namen zes weken lang de afdeling geriatrie over.      
Op woensdag 30 april vond aan het MAS de 10-urenloop plaats. In deze jaarlijkse loopwedstrijd nemen de Antwerpse studentenclubs het tegen elkaar op.   Snelste club van 't stad?Alle lopers worden voor hun inspanning beloond. Eén rondje lopen = één gratis consumptie. De vraag die dit jaar op ieders lippen brandde was: wie stoot VADA-LO van de troon, gaat met de hoofdprijs van 2 vaten naar huis en wordt voor 1 jaar de snelste club van ‘t stad?
Op 29 april genoten de tweedejaarsstudenten Communicatiemanagement van een zeer mooi gevuld ‘internationaal’ programma.     De studenten hadden de keuze uit vijftien zeer uitéénlopende topics rond ‘engagement, change, media, creativity & identity’. De gastdocenten uit verschillende landen deden zeer hun best om de sessies zo interessant en interactief mogelijk te maken.
De lerarenopleidingen van AP Hogeschool organiseerden op maandag 19 mei een grootschalig leesevent voor eigen studenten.
Vrijdagavond 9 mei streden een 100-tal vijfde- en zesdejaars secundair voor de titel 'Brein2014'. Team SGD 3 van het Sint-Godelieve-instituut ging met de titel naar huis.  
Tijdens de Open Wervendag op zondag 11 mei stelde AP  campus Spoor Noord open voor het grote publiek. Maar liefst 1200 belangstellenden kwamen een kijkje nemen in het prachtige campusgebouw op de kop van Park Spoor Noord.  

Pagina's