U bent hier

Nieuws

De vijfde reeks van de lezingenreeks Studium Generale-Leerstoel Kinsbergen start op dinsdag 7 oktober 2014. Thema van deze reeks is 'Passie: werken en leven voorbij de grens'. English version Wat drijft iemand ertoe zich volledig te wijden aan een doel? Vastberaden, hartstochtelijk en onvoorwaardelijk streeft de gepassioneerde mens een ambitie na. Om gemotiveerd en vol overgave, soms bijna groter dan zichzelf, te bereiken wat hij beoogt.
Matthias Van Goethem, laatstejaarsstudent Elektromechanica en gespecialiseerd in klimatisering, ontwikkelde tijdens zijn stage bij Daikin een VRV-trainingsstand voor de hogeschool.    
De lectoren van AP hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal gepassioneerd door hun vakgebied. Zo ook Jeroen Doggen, lector in de bachelor Elektronica-ICT. Hij is gespecialiseerd in de technologie van de toekomst: draadloze sensornetwerken, sensorgebaseerde interacties tussen mens en computer en smart systems. Hij is ook actief lid van de Arduino community. Zijn expertise deelt hij met jongeren in binnen- en buitenland.
Vanaf september volgen meisjes en jongens die les volgen aan de imamschool van Hoboken ook enkele vakken aan AP Hogeschool. Het initiatief wordt gesteund door het ministerie van Onderwijs, dat streeft naar een professionele imamopleiding.
Op de proclamatie van 26 juni zwaaiden we onze laatstejaarsstudenten Rechtspraktijk uit. Onder hen de eerste alumni die afstudeerden in de opties Crime & Justice. We wensen hen allen veel succes in hun professionele carrière.
Junior Tack, chemiestudent gespecialiseerd in procestechnologie, slaagt met grote onderscheiding voor proefproject en wordt beloond met prijs en job.