U bent hier

Nieuws

Martine Verhoeven (20) is laatstejaars Journalistiek. Ze kroop in haar pen en schreef een opiniestuk over het migratiebeleid in België. Hiermee nam ze deel aan de KMS/AMOS-prijs. Haar stuk werd gisterenavond bekroond met de hoofdprijs.    
Onze opleiding Journalistiek kreeg goede punten van de visitatiecommissie en is de beste opleiding Journalistiek in Antwerpen.     Op dinsdagavond 28 januari ontvingen zes Vlaamse professionele bacheloropleidingen Journalistiek een visitatierapport. Voor twee opleidingen, waaronder die van AP, was het eindoordeel Goed. 
Van 10 tot 14 maart brengen onze laatstejaars Elektronica-ICT een bezoek aan de CeBIT-beurs in Hannover, Duitsland. CeBIT is de grootste IT-vakbeurs in Europa. Dit jaar staat CeBIT in het teken van datability: wat zijn de mogelijkheden om big data op een duurzame en verantwoorde manier te gebruiken? Kernthema's van de beurs zijn ability, sustainability en responsability.
Onze derdedjaars Vroedkunde gaan over enkele weken hun laatste stageperiode in. Om helemaal voorbereid te zijn, kregen ze nog een laatste labo 'hechten'.    
Voor de kerstvakantie vonden de voorrondes van het Vlaams Studentensportkampioenschap plaats. Het mannenbasketbalteam van AP wist zich te plaatsen voor de finaleronde. Ook het korfbal- en rugbyteam plaatsten zich voor de laatste ronde.    Bekijk de foto’s op de Facebookgroep AP sport.
De bacheloropleiding Vroedkunde van AP kreeg een goed visitatierapport. Uit het onderzoek komt naar voren dat onze opleiding uitblinkt in de persoonlijke en kritische ontwikkeling van toekomstige vroedvrouwen. 
Het visitatierapport van de VLUHR over de opleiding Communicatiemanagement is klaar. Donderdag 9 januari 2014 werd het in Brussel officieel overhandigd aan het bestuurscomité van de VLUHR. Onze opleiding Communicatiemanagement is geslaagd voor het examen en kan nu haar accreditatieaanvraag voorbereiden.
Begin oktober 2013 kwamen twee Zwitserse studenten twee weken lang de Belgische gezondheidszorg ontdekken.Na een kennismaking met onze hogeschool en campus Merksem vertrokken ze naar hun stageplaats. Eén student liep stage op een geneeskunde afdeling cardiologie, terwijl de andere stage liep op een heelkundige afdeling cardiologie.Beide studenten houden aan deze stage een positieve ervaring over. Vooral de openhartoperatie die ze konden bijwonen, maakte grote indruk.
Op 19 oktober 2013 vond op de grote markt van Antwerpen het ‘Gezondheidsdorp’ plaats, en dit op Wereld Osteoporose dag. Onze studenten Verpleegkunde werden gevraagd om deze dag mee te verzorgen.  
Na lang wachten is het dan eindelijk zover. Vroedvrouwen die afstuderen na 1 oktober 2014 mogen medicatie voorschrijven. Vroedvrouwen die eerder afstudeerden, kunnen een extra opleiding volgen en verwerven zo hetzelfde recht.  

Pagina's