U bent hier

Nieuws

Last but definitely not least. Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen feest mee en brengt zijn felicitaties over aan zijn jarige zusterinstelling.Laat u meevoeren aan de hand van componisten met een hart voor beeldende kunst.Pianist Jozef De Beenhouwer en bibliothecaris Jan Dewilde traden op als curator van dit concert. Zij kozen voor muziekstukken die op een of andere manier door beeldende kunst zijn geïnspireerd.Vrijdag 16 mei om 20u - Witte zaal, Conservatorium - Gratis toegang, geen reservatie 
ACADEMIEGASTEN - lezingenreeks - Op vrijdagmiddag nodigt de Academie kunstenaars uit om een uur lang te spreken over de plaats van onderzoek binnen hun artistieke praktijk. De kunstenaar toont hierbij zijn favoriete fragmenten uit: film, documentaire en lietartuur. Aansluitend is er tijd voor vragen en discussie.
Anton Cotteleer, Cristain Bors & Marius Ritiu e.a. 'public intimacy'  - marion de cannière - uitnodiging -Mima Schwahn  - LLS 387 ruimte voor actuele kunst - stand nr. 3C - 50E - uitnodiging -
Op woensdag 26 februari ging in de Blaameersen in Gent de finale van de Vlaamse studentensportkampioenschappen door. Zowel het korfbalteam als het basketbalteam van AP wisten zicht te plaatsen voor de laatste ronde van deze kampioenschappen. In de halve finales schakelden beide teams de concurrenten van K.U.Leuven uit. In de finales kwamen onze teams net tekort. We bedanken beide teams om de kleuren van onze hogeschool te verdedigen. Jullie waren top!
Een masterclass van Erna Verlinden - Muzikale Beeldcomposities en Beeldende Muziekcomposities
Tijdens de MTV Movie Awards pronkte superster Rihanna met een bomberjack en een haarband van de Koreaanse Hyein Seo, 26 jaar, en masterstudente Mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.     Vier jaar al woont en studeert Hyein Seo in Antwerpen. Haar roots liggen in Seoul, Zuid-Korea, waar ze ook mode studeerde. De honger naar extra uitdaging en meer inspiratie lokte haar naar Europa, naar Antwerpen. 
Op zondag 27 april nemen de studenten en personeelsleden van AP weer massaal deel aan de Antwerp 10 Miles. We roepen hen op om aan heel Antwerpen te laten zien dat ze de rAPsten zijn!    
Op 19, 20 en 21 februari organiseerde de opleiding Vroedkunde 'Internationalisation @ home' dagen. Onze campus Merksem kreeg bezoek van internationale gasten uit Finland, Italië en Nederland.     In de verschillende workshops en infosessies stelden de deelnemers nieuwe lesmethodieken voor aan elkaar. Van de 'minor beyond borders', over het 'learning café' en 'critical movie making' tot 'narrative learning' ... Alle innovatieve concepten werden toegelicht en uitgeprobeerd.
Tatiana Samouil, docente viool aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, bracht een soloperformance tijdens de slotceremonie van de XXII Olympische Winterspelen in Sotsji op 23 februari 2014. Tatiana voerde een werk van Alfred Schnitke uit en werd begeleid door altviolist Yurii Bashmet en een orkest. "Als er voor de kunsten medailles werden uitgereikt, zou dit er een zijn", zegt een trotse Freddy Marien, hoofd van het Koninklijk Conservatoium Antwerpen.
Vanavond is het zover, dan beleven 4 studenten Journalistiek van de AP Hogeschool hun radiodoop op MNM. Drie dagen lang presenteren Dorianne Aussems, Gild Aerts, Jasmien Ceulemans en Annelina Decuyper van 22 uur tot middernacht Rock ’n Roll Radio Highschool.Two mystery guests - one battle

Pagina's