U bent hier

Nieuws

Mensen die de onschuldige, glutenvrije dieethype beu zijn, volgen steeds vaker het Fodmap-dieet. Maar Fodmap werd ontwikkeld voor darmpatiënten en kan de gezonde darmflora flink beschadigen. Dat lezen we in de Standaard van 22 augustus. Sofie Van Laar, lector in onze bachelor Voedings- en Dieetkunde, waarschuwt voor de gevaren van het dieet.
In september zullen er weer honderden kinderen op de schoolbanken zitten die amper Nederlands kunnen. Daarom organiseert vzw Meters Peters een Zomerschool voor kinderen van zes tot twaalf. Ook de studenten Lerarenopleiding steken deze zomer mee de handen uit de mouwen!
Vijf laatstejaars Journalistiek maakten voor de opdracht 'Vlaanderen Vakantieland' een schitterende reportage over Friesland, en in het bijzonder over 'Fierljeppen'. De verslaggeefster waagde zich zelfs zelf aan de Friese sport. De Friese zender GPTV pikte dit leuke item op. 
Studenten aan onze jazzafdeling Matthias Van den Brande (saxofoon), Laurens Dierickx (piano) en Tom Lambrecht (drums) openden de derde festivaldag op Jazz Middelheim.   Ze verenigen zich onder de naam Aletheia en werden enkele dagen intensief gecoacht door contrabassist Jasper Høiby in het kader van de samenwerking tussen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, AP Hogeschool en Jazz Middelheim.
De opleiding Muziek van het conservatorium legt de focus op de professionalisering van de musici en podiumkunstenaars.  De kans die de jonge jazzers krijgen door hun deelname aan Jazz Middelheim en te spelen o.l.v. een internationale coach draagt bij tot de vorming van creatieve en zelfstandige musici met een grote autonomie en persoonlijkheid. De studenten ontwikkelen podiumvastheid, concerteren in optimale omstandigheden en breidden hun netwerk uit. Dit jaar werken drie studenten samen met de Deense bassist Jasper Hoiby.
A Corps Perdu was in februari 2014 te zien op de zolder van de Bourlaschouwburg. Deze dansvoorstelling is gemaakt door Iris Bouche, artistiek directeur van de bachelor dans op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Twee studenten van de dansopleiding aan AP Hogeschool/Koninklijk Conservatorium Antwerpen spelen mee in de voorstelling.Bekijk de reportage gemaakt door studenten journalistiek van AP Hogeschool.