U bent hier

Nieuws

Dit academiejaar kunnen studenten Verpleegkunde, Vroedkunde, Ergotherapie en Sociaal Werk deelnemen aan het Intensive Programme (IP) 'StEmp: A new generation of students for health empowerment in a multicultural community'. De universiteit van Modena en Reggio Emilia (Italië) is gastorganisatie.
Vorig academiejaar namen de eerstejaarsstudenten Communicatiemanagement deel aan de wedstrijd ‘Migrants in Europe’. Het doel: het creëren van een poster, fotoreeks of video waarin migratie in Europa in een positief daglicht gesteld wordt.
Kennen jullie de Geefkast al? In een verloren hoek op het Damplein in Antwerpen bouwde enkele vrijwilligers de allereerste 'Geefkast'. Een kleurrijke kast vol spullen die je zomaar mag meenemen. Spulletjes brengen mag ook én daar wilde de Artesis Plantijn Hogeschool graag iets mee doen!
Stavros Van Halewijck (30), oud-student Journalistiek aan de AP Hogeschool, wordt de nieuwe hoofdredacteur van TV Oost, dat uitzendt vanuit Sint-Niklaas.
Dinsdagavond 17 september luidde Vlaams minister Pascal Smet samen met Camille Paulus, voorzitter van AP, en Pascale De Groote, directeur van AP, de start van de nieuwe hogeschool van 't stad in. Studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zorgden voor de artisitieke omlijsting.
De drempel tussen secundair en hoger onderwijs is te hoog, klinkt het al te vaak. AP Hogeschool en Stella Maris uit Merksem doen daar wat aan: de leerlingen van het 7e jaar Hotelbeheer volgen enkele vakken uit de professionele bachelor Hotelmanagement en kunnen zo vrijstellingen behalen. De samenwerking is uniek in de provincie Antwerpen. 
Sam Vandenhoeck schreef zich op 26 juni 2013 in voor de bacheloropleiding Energiemanagement van AP. Dat maakt van hem de allereerste AP-student. Op maandag 16 september, de eerste dag van het academiejaar, volgen we hem en zijn vrienden op campus Boom. Het fotoverslag vind je hier.      
De start van het nieuwe academiejaar op 16 september betekent ook de aftrAP van AP Hogeschool, de nieuwe hogeschool van 't stad. We openen die dag voor de eerste keer de deuren van alle AP-campussen en verwelkomen de allereerste AP-studenten. 
Tentoonstellingen Intra Muros lopen nog verder tot 26-6-2014. Bekijk www.ap.be/koninklijke-academie/nieuws/intra-muros - Vanaf 8 september 2013 viert de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (Academie) haar 350ste verjaardag. Samen met die van Parijs en Rome geldt ze als een van de oudste kunstscholen van de westerse wereld.