U bent hier

Nieuws

International day of arts education: een creatief bad voor toekomstige leerkrachten.
Vanaf 8 september 2013 viert de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (Academie) haar 350ste verjaardag. Samen met die van Parijs en Rome geldt ze als een van de oudste kunstscholen van de westerse wereld.
Afgelopen zondag nam de AP hogeschool deel aan de Dag van de Wetenschap. De campus Lange Nieuwstraat verwelkomde in de namiddag een kleine honderd nieuwsgierigen. Met de deelname aan deze dag  wil AP het belang van haar wetenschappelijke studierichtingen in de kijker zetten. Dit jaar werd er extra ingezoomd op de ‘zachte’ wetenschappen, zijnde de zorgsector.
Mathilde Wauters heeft de eerste prijs in de internationale wedstrijd Martine Géliot in Fontainebleau (Parijs) behaald.
Op 28 november gaat Wim Henderickx' 'Symphony No.1 (At the edge of the World)' in Duitse première op het Impuls Festival in Halle-Saale met de Staatskapelle Halle o.l.v. Hans Rotman. Meer informatie op www.impulsfestival.deBeluister fragmenten via youtube van de première in Luxemburg (2012) met het Nationaal Orkest van België:http://www.youtube.com/watch?v=SeKsFXi_2Ak
Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen organiseert op 29 november 2013 samen met het Centrum Nascholing Onderwijs (CNO) workshops initiatie voor leraren Beeld, Dans, Drama en Muziek uit het Deeltijds Kunstonderwijs en het basisonderwijs.
November, een koude maand, ideaal voor een warme tas soep, dachten ook de derdejaars Secundair Onderwijs Voeding-Verzorging van AP Hogeschool. Traditiegetrouw organiseerden deze studenten een soep op de stoepactie in Antwerpen. “Lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost”, aldus de studenten.  
Op donderdag 14 november zakten een 50-tal leerlingen vanuit basisscholen uit de provincie Antwerpen af naar onze hogeschool om er te strijden voor een plaats in de nationale finale van het Techniek Tornooi.   Dit uit Nederland overgewaaid initiatief wordt in heel Vlaanderen georganiseerd en was donderdag aan de regionale voorrondes toe.
Het secundair en hoger onderwijs zijn niet optimaal op elkaar afgestemd. Om de aansluiting van het secundair op het hoger onderwijs te optimaliseren, worden veel initiatieven genomen, ook op politiek vlak.   
De studenten Journalistiek geven wekelijks het beste van zichzelf in hun eigen radioprogramma op Campus Meistraat: Radio Crap. Dit academiejaar dagen de radiostudenten elkaar 'Fameus' uit. Studente en redactrice Dorianne werd uitgedaagd om een Schlagernummer te schrijven én zingen. Ze maakte er een heus AP-schlagerlied van...

Pagina's