U bent hier

Nieuws

Veertien studenten Vroedkunde van de AP Hogeschool en de Karel de Grote-Hogeschool (KdG) nemen de materniteit in ZNA Jan Palfijn over. In dit unieke stageconcept gaan de studenten aan de slag als volwaardige vroedvrouwen. De mentoren van de hogescholen en de vroedvrouwen van het ziekenhuis begeleiden, maar met de handen op de rug. “Een heel leerrijke ervaring”, vindt Cynthia De Beer, derdejaarsstudente aan de AP Hogeschool. “We krijgen hier een totaalbeeld van wat onze job binnenkort zal inhouden.”
Volg de werkzaamheden via de webcam. Meer info vind je op www.campusspoornoord.be.
Kom je krachten meten in negen thematische rondes tijdens de tweede editie van Brainshake, dé wetenschapsquiz voor de laatstejaars secundair. De vragen uit de exacte, humane en toegepaste wetenschappen peilen naar je schoolse kennis, interesse in de samenleving, vaardigheden met nieuwe technologieën, kennis van de actualiteit, enz. De vragen zijn divers qua opbouw en structuur: naast theoretische weetvragen komen ook interactieve vragen en doe-opdrachten aan bod. 
Vijf weken lang laat De Morgen Antwerpse jongeren aan het woord over hun ervaringen en verhalen in Antwerpen.Nicolas Cosson, student sociaal altwerk, is een van hen. Hij schreef over patsers en armoede: Lees het hier.