U bent hier

Nieuws

AP Hogeschool, Karel de Grote-Hogeschool en Arteveldehogeschool richten samen de nieuwe banaba Oncologie in. Lees het volledige persbericht  
Vier campussen van AP Hogeschool ontvangen milieucertificaatArtesis Plantijn Hogeschool Antwerpen werkte de voorbije jaren aan de implementatie van een milieumanagementsysteem. Doelstelling? De ecologische voetafdruk van AP verkleinen. De geleverde milieu-inspanningen zijn beloond met een ISO14001-certificaat voor vier campussen.
Sinds vorige week is AP Hogeschool twee Velo-stations rijker. Op campus Lange Nieuwstraat en campus Mutsaard staan de roodwitte fietsen te blinken en wachten ze op onze studenten en medewerkers. Dankzij het Velo-netwerk worden de stadscampussen van AP Hogeschool met elkaar verbonden en zijn ze nog makkelijker bereikbaar.Lynn Franken, studente Orthopedagogie, heeft sinds vorige week een Velo-abonnement:
Van 3 tot 5 juli 2013 organiseren de bachelors Journalistiek van Vlaanderen en Nederland (verenigd in de Vlaamse en Nederlandse Opleidingen Journalistiek) in nauwe samenwerking met de  European Journalism Training Association (EJTA) de derde editie van het World Journalism Education Congress. Studenten en lectoren Journalistiek van AP trekken aan de kar en debatteren mee.
Op maandag 17 juni startte in Waikoloa (Hawaï) de het 26ste congres over ‘The First Year Experience’. Zoals de naam aangeeft gaat het congres over hoe studenten hun eerste jaar aan een hogeschool of universiteit ervaren. Lectoren en onderzoekers van over heel de wereld komen vier dagen lang samen om dit thema te bespreken en hun ervaringen uit te wisselen.
Vier onderzoekers van AP Hogeschool gingen na hoe, wanneer en waarvoor studenten hoger onderwijs Facebook gebruiken tijdens het studeren.
Wim Stinkens en Anki Van Heden (foto), onderzoekers en lectoren aan het departement Gezondheid en Welzijn van AP Hogeschool, deden voor het eerst in Vlaanderen onderzoek naar de noden van volwassenen met een normale begaafdheid en een autismespectrumstoornis (ASS).
Wil je via e-mail op de hoogte blijven van de (gratis) concerten en voorstellingen georganiseerd door het conservatorium? Meld je dan aan voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief.
De bachelor na bacholor in de Oncologische verpleegkunde is een gezamenlijk initiatief van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Arteveldehogeschool Gent en Karel de Grote-Hogeschool. Vanaf komend academiejaar (2013-2014) start de gloednieuwe opleiding 'Bachelor-na-bachelor in de Oncologische Verpleegkunde'*.
Het Festival werd voor de 14de keer georganiseerd door negen laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement aan AP Hogeschool samenwerking met Kanaal Z en Kinepolis. Uit deze editie kunnen we concluderen dat de animatiefilm een nieuwe trend is binnen het genre bedrijfsfilm.

Pagina's