U bent hier

Nieuws

Al 18 Artesis en Plantijn studenten dingen mee naar de Young Potential Award 2013. AP staat op kop! Stem je collega’s naar de overwinning of kroon jezelf tot Young Potential 2013!
Den Triangel is een Antwerpse wijkkrant volledig gemaakt door studenten Journalistiek. Deze praktijkervaring stoomt de studenten klaar voor het latere beroepsleven. Sinds eind 2012 wordt de krant in kleur gedrukt. Ze verschijnt acht keer per jaar op 4.100 exemplaren in het stadscentrum. www.dentriangel.be  
Radio voor en door studenten.  Studenten Journalistiek oefenen hun toekomstige skillls in de radiostudio van campus Meistraat. Dit radiowalhalla kreeg al heel wat bekende gasten over de vloer. Maar ook oud-studenten als Christophe Lambrecht en Kobe Ilsen komen geregeld langs. Uitzending elke dinsdag, woensdag en vrijdag. Om 12.15 uur live op campus Meistraat en diezelfde avond te beluisteren op Stereo03.
Derdejaars Lerarenopleiding bonden samen met duizenden anderen de strijd aan tegen armoede in Vlaanderen. Op 8 januari 2013 verkochten ze verse soep aan één euro per kommetje in Antwerpen.    
De opleiding Orthopedagogie heeft een apart stagesysteem. Na de korte kijkstages van weleer bleven eerstejaars op hun honger zitten. Bovendien kampt de social-profitsector met een grote vraag naar vrijwilligerswerk. Om aan die noden te voldoen ontwikkelde AP een database voor vrijwilligerswerk.  
In december 2012 stelden de laatstejaars grafische en digitale media de projecten voor die ze realiseerden voor verschillende vzw’s. De studenten kozen verschillende non-profit organisaties uit. Onder begeleiding van hun lectoren ontwierpen ze hiervoor een nieuwe huisstijl, folder, brochure, website, blog, … Na hard labeur stelden ze de puike resultaten voor aan organisaties zoals De Roma, Make a Wish, To Walk again en Tabora. 
Groei mee met de nieuwe Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Maak je studentencarrière extra gezellig en win gratis cinematickets.Wedstrijdreglement Deze actie is afgelopen.      Proficiat aan de winnaars van de 'van student tot cinefiel-wedstrijd'. De hoofdprijs 1x1 jaar gratis cinema (bestaande uit een pakket van 52 Kinepolis-filmtickets):
Johan geeft deeltijds les aan toekomstige landmeters-experten bij AP. Daarnaast is hij landmeter-expert op zelfstandige basis. In het interview met VDAB beklemtoont hij de voordelen van en vooroordelen over dit knelpuntberoep.  http://www.vdab.be/magezine/jan13/beroep.shtml
Kleinkunststudente Roselien Tobbackx werd gelesecteerd door Lefto als 'De Nieuwe Lichting' en deed een schitterende livesessie bij Studio Brussel. Bekijk het filmpje op www.stubru.be
Docent piano Levente Kende speelt, gespreid over drie avonden in evenveel steden (Antwerpen, Gent en Brugge), het integrale piano-oeuvre van Béla Bartók. Een huzarenstuk. Meer info en tickets via www.desingel.be  

Pagina's