U bent hier

Nieuws

De Finnich Braodcasting Company Yle bracht een bezoek aan het departement Onderwijs en Training. Ze volgden de Finse Erasmus-studente Tytti Suopelto die op ons departement het eerste semester teacher training volgde en hier nog een semester blijft studeren in het kader van het European Project Semester. Bekijk de video op http://areena.yle.fi/tv/1783724 (vanaf 14:30 tot 16:53).
AP Hogeschool en de ouderkoepel KOOGO gaan intensiever samenwerken. Ze ondertekenen daartoe op 1 februari 2013 een intentieverklaring. Ouders bij de school betrekken zou volgens onderzoek een positief effect hebben op het leer- en opvoedingstraject van leerlingen. Daarom leveren steeds meer scholen inspanningen om ouders meer te betrekken bij het schoolgebeuren en ze zelfs als partners te zien.
EXTRA ACADEMY #20: MACHIKO HARADA (JAP/VS) 3-4-2014 Extra City - Event Space - Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen (Berchem)
AP kreeg veertig enthousiaste leerlingen van Sint-Rita- en Xaveriuscollege over de vloer voor workshops radio. Samen met de AP-radiostudenten staken ze een aantal radioprogramma’s, reportages en reclamefilmpjes in elkaar. Wie weet onder hen wel de nieuwe Sam De Bruyn of Christophe Lambrecht? Niet toevallig twee oud-studenten van AP.  
Studenten en lectoren Muzikale opvoeding van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs vertoefden twee weken lang in Noorwegen.  Hun verblijf kaderde in het internationaal 'Intensive Programme: Creative Aesthetic Learning Processes'.   Samen met Noorse studenten namen ze deel aan verschillende workshops over improvisatie, film, kunst, dans, … , maakten ze verschillende educatieve uitstappen en werkten ze aan hun project.
Op 9 december 2012 vertrokken oud-studente Inge Mees, ergotherapeute in Revarte en Inge van Eupen, praktijklector ergotherapie voor een tiendaagse missie naar het Centre de Reéducation pour Handicapés Physiques (CRHP) Kinshasa.
In de themaweek rond Wireless Sensor Networks (WSN) leren studenten Elektronica-ICT wat er allemaal komt kijken bij het maken van smart objects. Dat zijn alledaagse objecten die, dankzij de toevoeging van een (micro)-processor en sensoren, onder andere kunnen interageren met andere objecten of zelfstandig kunnen reageren op hun omgeving.
Heb je interesse in een van onze opleidingen? Verzamelde je al wat informatie, maar wil je graag eerst aan den lijve ondervinden wat de opleiding inhoudt? Kom dan zeker naar onze Meeleefdagen. Verschillende opleidingen zetten hun deuren voor jou open. Loop een dag met ons mee: volg een college, maak een opdracht, maak kennis met de lectoren en nog veel meer. Inschrijvingen werden afgesloten.