U bent hier

Nieuws

De studenten en lectoren Orthopedagogie zetten op donderdag 19 december 2013 hun beste beentje voor. Op het middaguur organiseerden ze een ‘hAPpy hour’ of lunch beat. Nadien ging de ambiance verder tijdens het jaarlijkse winterfeest. Het hoogtepunt van de middag was het grootste en warmste APplaus voor Music for Life ooit.
AP Hogeschool APplaudisseerde voor Music for Life.        
Maud Vanhauwaert, alumna Woordkunst, was in de categorie 'bekende deelnemers' de winnares van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Ze schreef 21 fouten, evenveel als Paul Schnabel, hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht. Maar bij een ex aequo gaven de spelfouten de doorslag op het aantal taalfouten dat de deelnemers over het hoofd hadden gezien. Schnabel maakte 16 spelfouten, Vanhauwaert maar 14. http://www.maudvanhauwaert.be/ Foto: Opkras Kuit, De Tijd © Willy Wtterwulghe
Walsen, slurpen en spuwen, oftewel Whisky proeven, voor het goede doel. Over originele fund raising gesproken!     De Whiskykenner: Bart Hofman, lector Orthopedagogie. De Whiskyproevers: 14 lectoren en personeelsleden van AP.  Deelnameprijs: 20 euro per persoon. Het goede doel: centrum Kauwenberg vzw.
Op maandagavond 16 december organiseerden lectoren Orthopedagogie de filmvoorstelling ‘Van dag tot dag’. Hiermee plaatsten ze de activiteiten van armoedebestrijdingscentrum Kauwenberg vzw in de spotlights én introduceerden ze een gloednieuwe optie binnen de opleiding: Community care.
Vanavond om 18 uur start Music for Life. De studenten Orthopedagie en Ergotherapie konden zolang niet wachten en organiseerden deze namiddag al een Rapklap.   
De studenten Office Management organiseren op dinsdag 17 en donderdag 19 december een mini-kerstmarkt op campus Meistraat. Daarmee steunen ze vzw Cliniclowns én leren ze zelf een evenement in elkaar boksen.  
Afgelopen zondag (15/12/2013) zongen maar liefst 20 studenten en lectoren Muzikale Opvoeding van AP kerstliederen voor Music for Life. Twee uur lang stonden ze op de Grote Markt in Antwerpen om de harten te doen smelten voor hun goede doel: Moeders voor moeders.
Deze week organiseert het departement Wetenschap en Techniek een internationale Industriële week voor de studenten Elektromechanica en Chemie. Vijf dagen lang gaan zij op zoek naar oplossingen voor complexe vraagstukken uit de industriële sector. Op vrijdag presenteren ze hun resultaten voor een jury.  
Eline Jacobs, studente Communicatiemanagement, nam deel aan het Capargus-Vlajo Innovatiekamp en ontwierp samen met haar teamgenoten een vernieuwende applicatie.  Het ontwerp kwam als winnaar uit de bus en zal door Capargus ontwikkeld worden.

Pagina's