U bent hier

Nieuws

De vraag naar technische profielen op de arbeidsmarkt is groot. Dat ervaart ook Electrabel. De energieleverancier kampt met een tekort aan elektromechaniekers. Daarom startte het bedrijf met het pilootproject 'Work & Study', waarbij studenten deeltijds werken en deeltijds les volgen. Bovendien worden de schoolkosten betaald door Electrabel.
Op woensdag 23 oktober 2013 start de vierde editie van Studio-T: Toveren met Techniek. Kinderen van 10 en 11 jaar experimenteren zes woensdagnamiddagen lang met hedendaagse technieken. De laatstejaarsstudenten van de Lerarenopleiding van AP begeleiden de workshops. AP wil met dit project toekomstige studenten laten inzien dat techniek - en bij uitbreiding wetenschap - overal is, verrassend en veelzijdig is én steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Misschien geraken ze er wel door betoverd?
Zelfa Madhloum studeert Journalistiek aan AP. Ze is geboren en getogen in Antwerpen, maar haar roots liggen in Irak. Deze zomer bezocht ze voor het eerst het land van haar voorouders. Haar ervaringen schreef ze neer en werden gepubliceerd in de Gazet van Antwerpen.
In de reeks Kunst/Werk zet De Morgen deze veelbelovende muzikant in de schijnwerpers: “Ik droom niet van een leven als sterpianist die op tournee gaat. Elke avond alleen in je hotelkamer doorbrengen, het is niets voor mij. Maar ik sta wel heel graag op een podium. De energie die loskomt wanneer je samen speelt is zalig. Je zit in het centrum van de concentratie en voelt een enorme connectie met het publiek.” Lees het artikel hier.
AP Hogeschool organiseert een debat over de overstap van secundair naar hoger onderwijs. Het secundair en hoger onderwijs zijn niet optimaal op elkaar afgestemd. Om de aansluiting van het secundair op het hoger onderwijs te optimaliseren, worden veel initiatieven genomen, ook op politiek vlak. Komen de herorganisatie van het hoger onderwijslandschap, het masterplan hervorming secundair onderwijs en het HBO5-decreet de doorstroming van secundair naar hoger onderwijs ten goede?
Drie studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen staan op zaterdag 17 augustus op het podium van Jazz Middelheim.
Twaalf geselecteerde topstudenten lieten zich tijdens hun stage als Logistiek Manager intensief begeleiden door een logistieke topcoach van een bedrijf. Daarvan slaagden drie AP-studenten voor een speciale selectietest. Ze ontvingen het TvT-certifaat van Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.