U bent hier

Nieuws

Aan de hand van de GPS module van Flanders DC werden de tweedejaars Verpleegkunde in een activerend college uitgedaagd om creatief na te denken over de noden en behoeften van de patiënt binnen het hedendaagse landschap van de gezondheidszorg. De GPS module is een eenvoudige, maar effectieve brainstormmethode; een andere manier van leren waar inspiratie, creativiteit en innovatie centraal staan. Lectoren Sabine Huybrecht en Karine Spinnoy zagen dat het goed was.  
Het advies- en begeleidingscentrum Nova Vida en de bacheloropleiding Vroedkunde van AP Hogeschool zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Verwacht je een kindje of ben je net ouder geworden? Dan ben je aan het juiste adres voor een gratis infosessie over zwangerschap en geboorte, borstvoeding,... Onze studenten Vroedkunde staan te popelen om hun kennis in de praktijk om te zetten. Behoor jij tot deze doelgroep of ken je geïnteresseerden? Stuur ze dan zeker naar ons door.
Op 29 maart konden studenten Voedings- en Dieetkunde kennismaken met Steven De Geynst, beter bekend als de Muffinman. Zijn gastcollege over voedingsverspilling in supermarkten kaderde in de lessen Voeding en armoede. De uiteenzetting leverde interessante debatten op.
Armoede door kinderogen gaat over de leefwereld van ouders en kinderen die in armoede leven. Uniek aan deze expositie is dat de beelden vooral het perspectief van de kinderen weerspiegelen: hun kijk, beleving en gevoelens.
335 studenten en personeel van AP Hogeschool staan zondag aan de start van de 10 Miles, de Ladies Run, de Short Run en de Marathon. Voor een honderdtal studenten Lichamelijke opvoeding telt de 10 Miles zelfs mee als examenonderdeel.   'AP is een sportieve hogeschool. Daarom schenken we het inschrijvingsgeld terug aan de AP-deelnemers', zegt communicatiemedewerker Fien Dequecker in Het Nieuwsblad (15 april 2013). 
Harmonieorkest Conservatorium Antwerpeno.l.v. Sam Gevers & Hannes Vanlanckervoorbereid door Dirk De CaluweWerken van L. Bernstein, B. Picqueur, T. Doss, A. Craens(arr. S. Gevers & H. Vanlancker), W. Henderickx (arr. H. Vanlancker)30.04.2013, 20uBlauwe Zaal, deSingelTickets: € 6/4Reservatie via tickets@desingel.be of 03/248.28.28Vrienden Conservatorium Antwerpen gratis, geen reservatie   
335 studenten en personeel van AP Hogeschool staan zondag aan de start van de 10 Miles, de Ladies Run, de Short Run en de Marathon. Voor een honderdtal studenten Lichamelijke opvoeding telt de 10 Miles zelfs mee als examenonderdeel. 'AP Hogeschool is een sportieve hogeschool. Daarom schenken we het inschrijvingsgeld terug aan de AP-deelnemers', zegt communicatiemedewerker Fien Dequecker in Het Nieuwsblad (15 april 2013). 
De vierde editie van de jaarlijkse Onderwijsdag bracht de collega's van het departement Gezondheid en Welzijn samen. Daarbij werd de hoogste vorm van integratie binnen competentiegericht toetsen belicht: de stages. Onderwijskundige Tineke Kleene startte de voormiddag over competentiegericht toetsen. Aansluitend vertelden lectoren Vroedkunde Eveline Mestdagh en Mieke Sips over hoe ze ‘ordinaire’ kennistoetsen proberen integreren.
AP Hogeschool lectoren Giovanna Gooris en Inge Meyvis trokken op uitwisseling om Finse student-vroedvrouwen een voorsmaakje te geven van het vaardigheidsonderwijs. Daarbij stelden ze het info- en begeleidingscentrum Novo Vida voor, het onderzoeksproject Kwetsbare zwangeren en de opstart van de eerste leerwerkplek.In de verloskamer maakten de stagiairs ook kennis met onze procesbegeleiding. Giovanna en Inge zijn op hun beurt onder de indruk van 'het prachtige simulatielab'.