U bent hier

Nieuws

Vier laatstejaarsstudenten van de opleiding Communicatiemanagement zijn in het kader van het internationale project IP EUTA een week naar Hochschule Darmstadt getrokken.
Alumna cello Veerle Simoens is de nieuwe algemeen directeur van Gent festival van Vlaanderen. Ze was al artistiek leider, maar nu de zakelijke leider andere oorden opzoek, zal ze biede functies combineren als algemeen directeur."Met Veerle Simoens heeft Gent Festival van Vlaanderen iemand in huis die van drie markten thuis is en inspeelt op de permanente uitdagingen van een internationaal festival", aldus Jan Briers, gouverneur van Oost-Vlaanderen en voorzitter van de Raad van Bestuur van het festival.
Elke week kiest AudioCollectief SCHIK, bestaande uit alumni Woordkunst Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist, een verhaal uit De Standaard. Ze laten het je horen zoals je het niet kan lezen. Want lezen lukt niet altijd. Voor wanneer u niet uw ogen maar uw oren vrij heeft, kunt u luisteren naar de podcast 'Uitgesproken'. Beluister de podcast hier. 
Een bloemlezing uit de prachtige resultaten die de studenten en alumni van viooldocent Tatiana Samouil de afgelopen jaren behaalde:
Chin-Chen Lin, onze allereerste alumnus Marimba, brengt zijn debuut solo album in het prestigieuze Weill Recital Hall at Carnegie Hall op woensdag 18 april om 20u. Hij speelt stukken van Korneel Decae, Chopin, Debussy en zichzelf. Notre-dame de Paris, een marimba concerto dat gespeeld wordt met zes mallets, is het hoogtepunt van de avond.    Muzikanten Chin-Cheng Lin, MarimbaPhilippe Sysmans, PianoProgramma
Jazz alumnus Bram De Looze heeft tijdens De Klara’s de prijs voor Jong Belofte van het jaar ontvangen. “Intelligent, virtuoos, perfectionistisch en toptalent van 2017”, volgens Klara. 
Vlaamse zorgondersteuners ervaren moeilijkheden om op een patiëntgerichte manier om te gaan met patiënten. Dat blijkt uit een studie van onze AP Hogeschool, waarin onderzoekers 120 diepte-interviews afnamen bij zorgondersteuners in 10 Vlaamse ziekenhuizen. De voornaamste reden waarom zorgondersteuners soms hun patiëntgerichte houding moeten laten varen, blijkt tijdsdruk te zijn.
Functie: CoördinatorDepartement: School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen Dienst: Departementaal (algemeen)Tewerkstelling: contractueel (verlengbaar) (100%) Volume: 100%Vereist niveau: masterdiplomaDuur: m.i.v. 1 juni 2018 of aansluitend t.e.m. 31 december 2018Plaats van tewerkstelling: Campus deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen Vacature: externe vacature
De tweedejaarsstudenten uit de lerarenopleiding Lager Onderwijs hielden op 9 maart in basisschool De Sterrenkijker een hele reeks creatieve en speelse workshops voor de slotdag van ‘muze in de wereld’, een muzisch project dat dit jaar in het thema stond van Finland. De leerlingen ontdekten via toneel, dans, drama en muziek het mysterieuze en fascinerende land uit het koude Noorden. En daarbij was het vooral ook uitkijken naar een echt Fins bezoek!
Airbnb bestaat dit jaar tien jaar. Reden genoeg voor onderzoekers Christian Holthof en Sophie van Tilburg van onze opleiding Hotelmanagement om dit soort accommodaties onder de loep te nemen en te vergelijken met de hotelsector. Het langdurig onderzoeksproject DILOGA meet niet alleen de impact van Airbnb op de hotelsector in de provincie Antwerpen, het bestudeert ook de drijfveren en barrières van consumenten voor het gebruik van Airbnb.

Pagina's