Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw voor leraren: Nederlands als niet-thuistaal (NT2)

Al een pedagogisch diploma op zak, en zin om een extra lesbevoegdheid te halen? Met dit verkorte traject verhoog je je kansen op de arbeidsmarkt. Nederlands geven aan nieuwkomers in het basis, secundair én volwassenenonderwijs. 

Wie ben je?

Je bent communicatief, creatief en ondernemend. Je hebt een hart voor andere culturen, andere talen en het Nederlands. Anderstalige leerlingen of cursisten zijn meestal heel gemotiveerd om Nederlands te leren, een taal die voor hen in België en Nederland enorm veel deuren opent.

Wat leer je?

Je eigen Nederlands wordt onder de loep genomen. Je werkt aan de hand van interactieve oefeningen en projecten aan je taalvaardigheid op vlak van

  • vaardigheden: lezen, spreken, schrijven en luisteren
  • strategieën
  • spelling
  • grammatica

Je leert de doelgroep en het NT2-landschap kennen: welke organisaties kunnen jou of je leerlingen/cursisten ondersteunen?  Bovendien ontwikkel je communicatievaardigheden om met mensen uit verschillende culturen op een verbindende manier in interactie te gaan. 

 

Modeltraject website.jpg


Hoe lang duurt het traject?

In principe kan je het traject van 45 studiepunten in één jaar afronden.

Studietraject spreiden?

Studeren combineren met werken en/of een gezin vraagt de nodige organisatie. We bieden je de mogelijkheid om je studieprogramma te spreiden over een periode die aangepast is aan jouw ritme.

Wanneer heb ik les? 

Je volgt contactlessen op dinsdag en/of donderdagavond. Tijdens je aanwezigheid in de contactlessen werk je samen met je medestudenten waardoor je met én van elkaar leert. Voor sommige vakken volg je een aantal praktijkgerichte lessen overdag. Daarnaast verwerf je vakinhouden voornamelijk via zelfstudiepakketten die je telkens een stapje verder brengen in je leerproces. 

Waarom kiezen voor een verkort traject bij AP? 

Een verkort traject volgen bij AP Hogeschool staat garant aan een doordacht studietraject. We scholen jou zo snel mogelijk bij zodat je binnen een korte tijd je extra onderwijsbevoegdheid kan onderwijzen. Doorheen het traject heb je ook een hoge mate van flexibiliteit. Je kan met je lectoren bespreken hoe je je lessenrooster invult zodat je je studies kan afstemmen op je persoonlijke situatie. Ook de mogelijkheid om je studiepunten te spreiden om de haalbaarheid van het traject te garanderen, is zeker mogelijk. 

Interesse of nog vragen? Contacteer: 

- Eva Faes: eva.faes@ap.be 

- Annick Van Elsacker: annick.vanelsacker@ap.be