U bent hier

Communicatiemanagement

Public relations en voorlichting

PR en Voorlichting is een afstudeerrichting van de bachelor Communicatiemanagement.

Wil je graag imago creëren en goede relaties opbouwen met medewerkers en partners? Dan kies je in het tweede jaar Communicatiemanagement voor de afstudeerrichting Public relations en voorlichting.

Je taak als PR-verantwoordelijke is zeer breed en afwisselend. Je staat in voor de planning en realisatie van het pr-beleid van een organisatie. Je bewaakt het imago en verzorgt de presentatie van de organisatie voor de externe en interne stakeholders. Je organiseert evenementen, verzorgt relaties met de pers, overheid en omgeving. Je ontvangt bezoekers en informeert hen over het bedrijf en zijn activiteiten.

Verder sta je in voor de huisstijl en de redactie van publicaties zoals informatiebrochures, personeelsbladen, bedrijfsvideo's, websites, social media toepassingen en videojournaals. Je taak overstijgt meer en meer de taak van pr-verantwoordelijke in strikte zin: je bewaakt uiteindelijk de integratie van het hele communicatieproces.

Stel je eigen studietraject samen

Het verplichte programma van de afstudeerrichting Public Relations en voorlichting combineer je met niet minder dan 4 keuzevakken. Zo specialiseer je je volgens je eigen interesses.

Ontdek verder hoe je je eigen studietraject samenstelt.

Modeltraject :

Modeltraject Communicatiemanagement

 

Onder voorbehoud van wijzigingen.
* SP: Studiepunten