U bent hier

Toegepaste Informatica

Over de opleiding

De bachelor Toegepaste Informatica is dé opleiding voor jou omdat jij in de wieg gelegd bent om IT-oplossingen te creëren. Je vindt het boeiend om complexe bedrijfsprocessen te vertalen naar krachtige IT-toepassingen, zodat ze straks vlotter en sneller verlopen.

Waarom kiezen voor Toegepaste Informatica?

Je bent ervan overtuigd dat informatica het leven van gebruikers gemakkelijker moet maken en je wilt dat realiseren door creatieve toepassingen te bedenken en te bouwen. Jij wilt een allround IT-specialist worden die mee is met de laatste trends én vlot inspeelt op nieuwigheden.

Bij AP verwerf je als toekomstige IT-professional in de eerste plaats een hybride profiel. Je wordt niet alleen technisch sterk in het ontwikkelen van applicaties waarmee je complexe bedrijfsprocessen kan ondersteunen; je begrijpt ook wat het doel is van deze applicaties. Hierdoor kan je op een heldere manier communiceren met de eindgebruikers. Daarnaast geraak je vanuit onze sterk praktijkgerichte opleiding vertrouwd met het projectwerk eigen aan applicatieontwikkelingen

Nieuw curriculum met focus op business informatics

Onze bachelor Toegepaste Informatica focust op business informatics. Heb je interesse in softwareontwikkeling in een bedrijfscontext? Heb je naast een passie voor IT en programmeren ook interesse in de klanten en bedrijfsprocessen waarvoor je deze software ontwikkelt? Kom dan zeker kennis maken met onze vernieuwde opleiding.

Keuzetrajecten

We ontwikkelden een studieprogramma met verschillende keuzetrajecten: Mobile development, IT business applications, Software Engineering en Digital Media Expert.

Je stelt dus zelf een programma op maat van jouw interesse samen. De keuzetrajecten volgen de huidige trends en zijn een meerwaarde wanneer je afstudeert.

Meer weten over de bachelor Toegepaste Informatica en Business Informatics?

Lees verder of schrijf je in voor onze workshop tijdens de Opencampusdag.

Bachelor Toegepaste Informatica