U bent hier

Toegepaste Informatica

Over de opleiding

De bachelor Toegepaste Informatica is dé opleiding voor jou omdat je gepassioneerd bent door technologie en graag op zoek gaat naar oplossingen voor businessvragen. Toegepaste informatica bij AP is dé opleiding Business Informatics.


Waarom kiezen voor Toegepaste Informatica?

De nieuwste en populairste technologieën worden je aangeleerd. Zoals Angular2, Django, Spring, SAP ontwikkeling en nog veel meer. Er wordt aandacht besteed zowel aan jouw code kwaliteit als aan jouw creativiteit om tot een oplossing te komen.

Business en klant zijn onmisbaar voor onze opleiding. We bereiden je voor op complexe klantenvragen door je kennis te laten maken met bedrijfsprocessen en analyse technieken. Je leert communiceren met klanten en presentaties geven.

In de projecten oefen je je vaardigheden en soft skills in teamverband. Je leert projectmatig werken en gebruikt hiervoor SCRUM zoals in het bedrijfsleven met een echte klant. Je werkt nauw samen met je medestudenten en analyseert, ontwikkelt en test de applicatie. Je werkt zelfstandig in team en wordt goed opgevolgd. Als kers op de taart loop je in je laatste jaar 14 weken stage. Je leert er het bedrijfsleven en de kneepjes van het vak kennen.

Experts uit toonaangevende bedrijven uit de IT sector komen hun kennis en ervaringen delen in gastcolleges en projecten. Je leert dus tijdens je opleiding al samenwerken en communiceren met experten uit het bedrijfsleven.

Wij streven binnen de opleiding naar een persoonlijke aanpak. We werken met kleine lesgroepen in oefeningensessies. Door te werken met kleine groepen tijdens de oefeningen, kunnen we persoonlijke tips geven en inhoudelijke begeleiding bieden aan elke student. Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan studie –en studentenbegeleiding.

Jouw diploma
is de start van een veelbelovende carrière met zekerheid op een uitdagende job. Je kan starten als IT consultant, functioneel analist, software ontwikkelaar of web/mobile ontwikkelaar. Met een diploma Toegepaste informatica van AP heb je een job met veel variatiemogelijkheden en ben je goed voorbereid op nieuwe opkomende trends.

Welke IT-opleiding is echt voor jou?


Keuzetrajecten

Je kan kiezen tussen SOFTWARE of BUSINESS IT. Kies je voor Software, dan kan je je specialiseren in .NET of Mobile. Kies je voor Business, dan kan je je specialiseren in Big Data of SAP.


Stoom je klaar!

Weet je niet wat programmeren inhoudt of weet je niet of programmeren wel iets voor jou is ? Kom dan kennismaken tijdens de stoomcursus programmeren!
Ben je niet zeker of jouw wiskunde niveau wel voldoende is voor de opleiding Toegepaste Informatica ? Of fris je het graag nog wat op ? Schrijf je dan zeker in voor de stoomcursus wiskunde!
Hier vooraf inschrijven.


Meer weten over de bachelor Toegepaste Informatica en Business Informatics?

Lees verder

Bachelor Toegepaste Informatica