U bent hier

Hotelmanagement

Over de opleiding

Met de TGV naar Parijs of met de Eurostar naar Londen voor een driedaags congres, met het vliegtuig naar Barcelona om een klant op te zoeken, een bezoek aan de Messe in Keulen … Mensen zijn steeds onderweg, verblijven ergens en willen zich daar dan ook thuis voelen. En daar komt de hotelmanager in beeld!

Waarom kiezen voor de bachelor Hotelmanagement?

Hotelmanagement is de opleiding voor leidinggevenden in de hospitality business: mooi ingerichte en verzorgde hotelkamers voor de gasten voorzien, de organisatie van een banket in goede banen leiden, een ontspannen verblijf in een vakantiepark verzekeren, de frontdesk van een internationaal hotel in hartje Brussel behartigen – stuk voor stuk uitdagingen die de hotelmanager aangaat met de glimlach.

Veel praktijk

In de bachelor Hotelmanagement staat je heel wat praktijk te wachten. Reeds in het eerste jaar toetsen we de ‘theorie’ aan de praktijk van de werkvloer tijdens een projectweek. We bezoeken verschillende hotels en andere bedrijven in de hospitality sector en dit zowel vóór als achter de schermen.

De praktijk staat ook centraal bij het uitwerken van een hele serie projectopdrachten maar vooral door een stage van maar liefst een half academiejaar. Goed om weten: ruim één derde van onze studenten Hotelmanagement kiest ervoor om hun stage in het buitenland te volbrengen.

Meer weten over de bachelor Hotelmanagement?

Voel je de microbe al kriebelen?

Lees verder, ontdek het laatste nieuws of kom naar één van onze infomomenten.