U bent hier

Communicatiemanagement

Over de opleiding

De bachelor Communicatiemanagement in Antwerpen is al meer dan 45 jaar dé communicatieopleiding in Vlaanderen. Je ontdekt er de wereld van PR, voorlichting en reclame.

Communicatiemanagement = iets voor jou?

Je bent trendgevoelig en nieuwsgierig. Je vindt het boeiend om met mensen om te gaan en te ontdekken hoe je boodschap écht bij hen aankomt. Jij droomt van reclame, public relations, evenementen en nieuwe media. Bovendien hou je beide voeten altijd stevig op de grond. Want creatieve ideeën moeten natuurlijk nog altijd tot in de puntjes uitgevoerd worden.

Communicatiemanagement = actie

Leren door te doen staat centraal in de opleiding Communicatiemanagement: exploratievelden, workshops, modules, projecten en uiteraard stages. Gastlectoren en bedrijfsbezoeken zorgen ervoor dat je de werkvloer van dichtbij leert kennen.

Echte opdrachtgevers voor de workshops, aandacht voor nieuwe trends en een nog grotere integratie van de vakken tot levensechte opdrachten zijn de pijlers van deze opleiding.

Communicatiemanagement = taal

Je vindt taal een boeiend instrument: de juiste woorden kiezen in elke situatie is heel belangrijk. Je daarbij inleven in je doelpubliek en weten wat je zegt en niet zegt, schrijft en niet schrijft maakt het verschil. Wij leren je de vaardigheden zowel in gesproken als in geschreven taal.

We leren je ook hoe je woorden combineert met beelden. Bovendien hanteer je de nieuwste kanalen zoals apps, Facebook en Whatsapp om je boodschap direct bij je doelpubliek af te leveren en ervoor te zorgen dat ze aankomt.

De wereld van communicatie is trouwens een internationale wereld: Engels en Frans zijn dus meteen ook je visitekaartje. Oefening baart kunst!
Moeilijkheden met Frans? Lees hier meer over “Français essentiel”, een aanbod voor studenten die er zelf  voor kiezen om het Frans binnen hun opleiding aan een intenser ritme te volgen om hun niveau stevig bij te spijkeren en zo hun slaagkansen te verhogen.

Aan jou de keuze

We bieden voor ieder wat wils. Via een groot aanbod keuzevakken en keuzetrajecten vanaf het tweede jaar stippel je je eigen traject uit.

Kies je voor een extra troef op het vlak van direct marketing, e-communication of sales promotion? Of ben je een krak in multimedia en droom je van een carrière als webdesigner of ontwerper in een reclamebureau of productiehuis? Ben je een geboren organisator en is de wereld van evenementen jouw ding?

Je hebt de keuze uit twee afstudeerrichtingen: Commerciële communicatie en PR en voorlichting. Deze afstudeerrichtingen combineer je met maar liefst 4 keuzevakken. Zo specialiseer je je volgens je eigen interesses.

Meer weten over de bachelor Communicatiemanagement?

Ontdek wat deze opleiding zo uniek maakt, lees het laatste nieuws over de bachelor Communicatiemanagement of kom naar een van onze infomomenten.
Hier kan je grasduinen in de magazines die onze studenten zelf gemaakt hebben. Stuk voor stuk magazines boordevol informatie, tips en weetjes over Communicatiemanagement.

Magazine Guide
Magazine Klap
Magazine Common
Magazine Comma 
Magazine Connect 
Magazine Cut the Crap 

 

 

Bachelor Communicatiemanagement