U bent hier

Bedrijfsmanagement - Marketing

Over de opleiding

Bedrijfsmanagement | Marketing

Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Marketing is dé opleiding voor jou omdat jij graag en vlot omgaat met mensen. Communiceren zit in je genen. Je hebt commerciële flair en wilt ook later graag een job vol afwisseling, creativiteit, actie en dynamiek. Je houdt van goed doordachte producten die precies afgestemd zijn op de noden van consumenten, en je wilt meedraaien in een marketingteam dat beslist hoe die producten in de markt gezet worden.

Marketing is een afstudeerrichting van de bachelor Bedrijfsmanagement.
Ontdek hier of deze opleiding iets voor jou is.

NIEUW: Digital Marketing, Promotion of Sales

Je leert alles over marketing. Van de vier P’s van Kotler tot de geheimen van consumentengedrag. Plus de praktische details die komen kijken bij het opstellen van een mediaplanning en een marketingplan. Je voert marktonderzoek, houdt budgetten in de gaten en werpt een blik op de belangrijke wereld van perscommunicatie en sociale media.

In het tweede jaar specialiseer je je in digital marketing, promotion of sales.

Lees meer over het modeltraject en de opleidingsonderdelen.

Tonnen praktijkervaring

We leiden je op tot veelzijdige young professional. Boven op de specifieke vakken, krijg je veel praktische vaardigheden. Je talen zijn cruciaal, net als je soft skills zoals presenteren en samenwerken in groep. Al die bagage geeft je de voorsprong die je nodig hebt om een mooie carrière uit te bouwen.

Je opleiding is van start tot finish praktijkgericht. Je vakken worden gedoceerd door mensen met een brede ervaring. Zij schotelen je realistische voorbeelden voor en laten je kennismaken met wat jouw vakgebied betekent in de echte wereld.

Lees meer over de projecten, stages en je bachelorproef.

Aan het werk

Je diploma zet de deur open voor een boeiende functie als marketing assistant of sales manager, merchandiser, productmanager, account executive in een reclame- of marketingbureau, sales representative. Dacht je eerder aan een job in de evenementensector? Aan jou de keuze.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Meer weten over Marketing?

Ontdek de troeven van deze opleiding, lees het laatste nieuws en kom naar een van onze infomomenten.