U bent hier

Bedrijfsmanagement - Logistiek Management

Over de opleiding

Bedrijfsmanagement | Logistiek management

Jij wilt een rol spelen in dat complexe wereldwijde raderwerk van supply chain management. Je vraagt je steeds af hoe al die spullen in de supermarktrekken geraken. Je wilt graag samenwerken met mensen aan de andere kant van de wereld.

Je vindt de haven een boeiende en dynamische wereld die je graag beter wilt leren kennen. Net als die pas geopende directe spoorlijn van Antwerpen naar Chonqing. De hub voor luchttransport in Zaventem trouwens ook.

Logistiek management is een afstudeerrichting van de bachelor Bedrijfsmanagement.
Ontdek hier of deze opleiding iets voor jou is.

De wereld van goederenstromen en transporten

We leiden je op tot veelzijdige young professional. Boven op de specifieke vakken, krijg je veel praktische vaardigheden. Je talen zijn cruciaal, net als je soft skills zoals presenteren en samenwerken in groep. Al die bagage geeft je de voorsprong die je nodig hebt om een mooie carrière uit te bouwen.

Je focust op de logistieke wereld. Je bestudeert de nationale en internationale transportregels en leert de wereldwijde goederenstromen kennen. Ook logistiek en expeditie zijn cruciaal in je opleiding. En omdat de kans groot is dat je straks in een internationale job terechtkomt, geven we je ook veel praktische kennis van Frans en Engels mee, en studeer je ook Spaans of Duits.

Lees meer over het modeltraject en de opleidingsonderdelen.

Tonnen praktijkervaring

Je afsluitende stage katapulteert je in het werkveld. Je draait mee in een logistieke onderneming en voert taken uit die je straks als professional ook op jou neemt. Tijdens de stage werk je aan je bachelorproef- daarvoor analyseer je een concreet probleem tot in het kleinste detail.

Lees meer over de projecten, stages en bachelorproef.

Werkzekerheid

Je diploma opent de wereld voor je. De logistieke sector heeft elk jaar meer mensen nodig – jobzekerheid is gegarandeerd. De Antwerpse haven is je natuurlijke biotoop: expeditiebedrijven en transportfirma’s hebben nu al jobs voor je klaarliggen. Wil je naar het buitenland? Geen probleem: Dubai, Singapore ... je vindt je een plek in alle wereldhavens en luchthavens.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden.

Meer weten over de opleiding Logistiek management?

Lees meer over de troeven van deze opleiding en kom naar een van onze infomomenten.