U bent hier

Bedrijfsmanagement - Financie- en verzekeringswezen

Over de opleiding

Bedrijfsmanagement | Financie- en verzekeringswezen

Jij vindt de beursbewegingen op Wall Street boeiend en bent geïnteresseerd in grote geldstromen binnen banken en verzekeringsmaatschappijen: wat gebeurt er met interesten en premies? Hoe beheren die grote banken en verzekeringsmaatschappijen hun risico’s die eigen zijn aan de financiële wereld? En waarom scoren sommige beleggingen beter dan andere?

Zie jij voor jezelf een rol weggelegd in de boeiende financiële wereld van banken en verzekeringsmaatschappijen? Financie- en verzekeringswezen is een afstudeerrichting van de bachelor Bedrijfsmanagement.

Ontdek hier of deze opleiding iets voor jou is.

Van beleggingen tot verzekeringen

We leiden je op tot veelzijdige young professional. Boven op de specifieke vakken, krijg je veel praktische vaardigheden. Je talen zijn cruciaal, net als je soft skills zoals presenteren en samenwerken in groep. Al die bagage geeft je de voorsprong die je nodig hebt om een mooie carrière uit te bouwen.

Je verdiept je in de interne werking van banken en verzekeringsmaatschappijen. Je leert beleggen volgens gekende modellen en theorieën, krijgt de principes van handelsrecht en burgerlijk recht mee en staat stil bij alle verschillende verzekeringsproducten.

Ook de methodiek van pensioenen en groepsverzekeringen behoort tot je vakkenpakket. 

Lees meer over het modeltraject en de opleidingsonderdelen.

Tonnen praktijkervaring

De opleiding Financie- en verzekeringswezen is van start tot finish praktijkgericht. Je lectoren schotelen je realistische voorbeelden voor en laten je kennismaken met wat jouw vakgebied betekent in de echte wereld.

Je afsluitende stage katapulteert je in het werkveld. Je draait mee in een onderneming en voert taken uit die je straks als professional ook op jou neemt. Tijdens de stage werk je aan je bachelorproef – daarvoor analyseer je een concreet probleem tot in het kleinste detail.

Lees meer over de bedrijfssimulaties, stages en bachelorproef.

Meer weten over Financie- en verzekeringswezen?

Lees meer over de troeven van deze opleiding en kom naar een van onze infomomenten.