U bent hier

Management en Communicatie

Studenten Radio live op Sportpaleis FM

Tijdens het concert van Oscar And The Wolf aanstaande zaterdag gaat de nieuwe radiozender Sportpaleis FM voor de eerste keer live. De Sportpaleis Group ging daarvoor een samenwerking aan met onze studenten radiojournalistiek. Nadien volgen o.a. Madonna en Florence & The Machine. 

Er is al een tijdje muziek te horen op Sportpaleis FM, maar voor de eerste live uitzending is het wachten tot het concert van Oscar And The Wolf op 31 oktober. Vanaf dan zendt de radiozender grote concerten van het Sportpaleis, de Lotto Arena en Stadschouwburg live uit op 107.0 FM en via webstreaming. Tien laatstejaars radiojournalistiek van de AP Hogeschool scharen zich achter het project. 

Exclusief interview

Voor het optreden van Oscar And The Wolf schreven de studenten radiojournalistiek een exclusief programma met interviews en weetjes over de artiesten. Ze maken live radio vanuit het Sportpaleis en brengen ook fans voor de microfoon. Drie uur lang brengen ze luisteraars die op weg zijn naar het Sportpaleis in de juiste sfeer voor het optreden. Luisteraars die geen ticket hebben, genieten mee. 

Het interview met Max Colombie, frontman van Oscar And The Wolf, is al ingeblikt. Ken Siereveld: ‘We interviewden Max deze week bij Studio Brussel. Hij bereidde daar zijn doortocht in Club 69 voor. We hadden het onder andere over zijn Europese tour en de vele kledingwissels die hij doet tijdens een optreden.”

Ditte van Doninck vult aan: “In alles wat hij aan ons vertelde, merkten we dat hij een echte perfectionist is: van het schrijven van nummers tot de podiumopbouw. Hij heeft alles in de hand. Meer kunnen we echt nog niet vertellen. Luister nu zaterdag gewoon naar ons programma op Sportpaleis FM.”

Vanochtend trokken de studenten radiojournalistiek van de AP Hogeschool richting het VRT-gebouw in Brussel voor een...

Posted by Sportpaleis FM on dinsdag 27 oktober 2015

Vuurdoop

Twee weken geleden brachten de studenten Journalistiek al een programma over U2 op Sportpaleis FM. Ze namen dat vooraf op. Voor het optreden van Oscar and the Wolf gaan ze voor de eerste keer live. Dat wordt dus hun vuurdoop. Nadien volgen nog de optredens van onder anderen Madonna en Florence & The Machine. Ook tijdens Night of the Proms zijn de studenten van de partij.

Beluister hier de aankondiging van het programma Stagedive en het optreden van Oscar And The Wolf op Sportpaleis FM.

Sportpaleis FM werkt samen met de studenten Journalistiek van AP Hogeschool voor de volgende optredens:

  • Oscar & The Wolf (31 oktober)
  • Night of the Proms (13, 20 en 21 november)
  • Clouseau & Van Geel – Rode Neuzen-concert (25 november)
  • This Was Tomorrow (aftermovie Tomorrowland) (26 november)
  • Madonna (28 november)
  • Bart Peeters (2 december)
  • Florence & The Machine (9 november)
  • Dimitri Vegas & Like Mike (17,18 en 19 november) 

Studenten Journalistiek werken samen aan Sportpaleis FM
Tien studenten Journalistiek scharen zich achter het radioproject van Sportpaleis FM.