U bent hier

Management en Communicatie

Studenten brengen Rock 'n Roll Radio

Aanstaande maandag nemen onze laatstejaars radiojournalistiek deel aan Rock ‘n Roll Radio Highschool. Elisabeth Peeters en Arne Van Steenberge palmen twee dagen lang de radiostudio van MNM in.

Van 22 uur tot middernacht presenteren Elisabeth en Arne hun eigen programma dat ze ‘Confest’ doopten. Hierin gaan ze op zoek naar de geheimen en gênante momenten van radiominnend Vlaanderen. 

Bekende en minderbekende Vlamingen klappen uit de biecht
Bekende Vlamingen als Annelies Toros of Adil el Arbi geven het goede voorbeeld. Via een online poll bepaalt de luisteraar welke BV uit de biecht moet klappen. Vervolgens is het aan de luisteraar om een gelijkaardig geheim of gênant moment te delen.

De presentatoren staan er niet alleen voor. Zes andere derdejaars Radiojournalistiek schreven mee aan het programma. Achter de schermen blijven zij het programma ook mee ondersteunen. Ze volgen de sociale media op en beantwoorden de telefoontjes van de mensen die hun verhaal kwijt willen op de radio. In de studio zelf krijgen Elisabeth en Arne begeleiding van dj Karolien Debecker en radiomaker Bart Haegens.

Opstap naar radiocarrière
Het gaat om de tweede editie van Rock ‘n Roll Radio Highschool. Vorig jaar kroop Dorianne Aussems, toen nog laatstejaars radiojournalistiek bij AP, samen met haar collega-radiostudenten achter de microfoon. Een half jaar later bood MNM haar een contract aan. Elke vrijdag presenteert Dorianne de 'Click Like40' en elke weekenddag 'MNM Weekend'. Gaan Elisabeth en Arne ook zo’n blitzcarrière tegemoet?

Benieuwd naar welke geheimen bekende en minder bekende Vlamingen met zich meedragen? Tune maandag en dinsdag in om 22 uur en you’ll find out!

Rock 'n Roll Radio Highschool
Via de zendmasten op de VRT–toren gaat het programma van onze studenten straks de ether in. V.l.n.r.: Marlies Mees, Elisabeth, Max Cassiers, Arne Van Steenberge,  Steve Bosmans, lector Wilfried Vanderhaeghen, Matthias Corneillie.

Rock 'n Roll Radio Highschool
Arne en Elisabeth bereidden samen met hun collega’s wekenlang hun eigen programma ‘Confest’ voor.

Rock 'n Roll Radio Highschool
Dat leverde al wel eens frustraties op ...

Rock 'n Roll Radio Highschool
... maar ook heel serieuze momenten ...

Rock 'n Roll Radio Highschool
... en vooral ook leuke momenten.