U bent hier

Management en Communicatie

Stage verandert leven Office Manager

De buitenlandse stage heeft het leven van Shirley Hurkmans, studente Office Management – International Business, compleet veranderd. Dat is het minste dat je kan zeggen, nu ze besloten heeft naar de Chinese miljoenenstad Shanghai te verhuizen.

“China heeft de perfecte manier om aan je professionele ontwikkeling te werken, aangezien het een van de snelst groeiende economieën ter wereld heeft”, vertelt Shirley. “Voor mij was het daarom een logische keuze om stage te gaan lopen in China. Deze kans kreeg ik maar één keer en die moest ik met beide handen aanpakken. Ik wilde Shanghai beleven als een inwoner en niet als toerist, en deze stage gaf me daar de gelegenheid voor.”

Shirley werkte haar buitenlandse stage af bij een groot consultingbedrijf, dat wereldwijd klanten heeft als voetbalclub Bayern Munchen, autoconstructeur Audi en het Chinese technologiebedrijf Alibaba Group. “Chinezen hebben niet voor niets het imago van harde werkers te zijn, en dus was de stage echt wel zwoegen”, aldus Shirley. “Maar het was ongetwijfeld leerzaam. Als je laat zien dat je wil werken is er echt veel mogelijk in dit land.”

Het einde van Shirleys stage betekent echter niet het einde van haar Aziatische avontuur. “Ik leerde hier uiteraard ook veel over de Aziatische handelswereld en de manier van handelen met kopers en verkopers. Mede daardoor heb ik besloten om naar Shanghai te verhuizen. Je kan dus wel stellen dat deze buitenlandse stage mij de kans heeft gegeven om mijn leven te veranderen.