U bent hier

Management en Communicatie

Het hart van Middelheim klopt met AP

Voor elke opleiding proberen we aan AP Hogeschool telkens om in de praktijk voor een link te zorgen met de wereld waarin de studenten straks een actieve rol zullen spelen, met de wereld waarnaar hun belangstelling uitgaat. En dus speelde de afstudeerrichting Medical Management Assistent (van de opleiding Office Management) een belangrijke rol bij het EFO (electrofysiologie) Congres op 24 en 25 mei.

Nogal wat studenten maakten op een doeltreffende en charmante wijze werk van de ontvangst van alle genodigden en volgden met belangstelling de diverse uiteenzettingen van de cardiologen van het Middelheimziekenhuis. Op de eerste avond, bedoeld voor verpleegkundigen en ander medisch geschoold personeel, waren ook heel wat alumni van de hogeschool aanwezig. Het is altijd leuk om zulke zaken te constateren.

Het EFO Congres kwam er op initiatief van dr. Bruno Schwagten, gerenommeerd cardioloog bij Middelheim. Bedoeling: huisartsen via diverse presentaties van Middelheim-cardiologen op de hoogte stellen van de nieuwste inzichten bij onder meer voorkamerfibrillatie, plotse dood bij sporters, enz. Die thema’s werden behandeld door diensthoofd dr. Paul Van Den Heuvel, dr. Yves De Greef, dr. Bert Adriaessens,  dr.  Luc Cottignies en door Bruno Schwagten zelf, en konden rekenen op ruime belangstelling en grote waardering. Het geheel werd overigens in goede banen geleid door Leo De Vos, gewezen lector Plantijn.

Er was na afloop van beide avonden grote appreciatie voor de warme samenwerking met AP - dat  het gebouw ter beschikking stelde -, voor de goede contacten met departementshoofd Marleen Verreth en de goed verlopen samenwerking met opleidingshoofd Wivine Andriessen en lector Nele Michels. Ook de ICT-verantwoordelijken en de conciërge van AP leverden een aanzienlijke bijdrage aan het succes van dit EFO congres.