U bent hier

Management en Communicatie

Corporate Video Festival gaat nationaal

Op 28 mei 2015 vindt de 16de editie van het Corporate Video Festival plaats. Dit festival bekroont jaarlijks de beste bedrijfsvideo’s van Vlaanderen - en vanaf dit jaar ook van Wallonië. De organisatie van het festival is zoals steeds in handen van onze laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement.

Hét festival voor audiovisuele communicatie
Het Corporate Video Festival is op zestien jaar tijd uitgegroeid van een kleinschalig evenement tot hét festival voor audiovisuele communicatie. Ooit begonnen met 19 deelnemende films in een klaslokaal op AP Hogeschool, kende het festival vorig jaar een recordaantal van 150 films en vond de awardshow plaats voor een publiek van 500 professionals uit de bedrijfs- en audiovisuele wereld in Kinepolis Antwerpen.

De taalgrens over
Vanaf dit jaar is het Corporate Video Festival niet langer louter een Vlaams evenement. Onze studenten Communicatiemanagement steken de taalgrens over en gaan nationaal.

“Onze ambities om corporate video te promoten zijn nog niet gestild. Omdat we nu ook Waalse bedrijven aanspreken, reiken we de awards dit jaar uit in Kinepolis Brussel”, aldus Dirk Hye, lector Communicatiemanagement aan de AP Hogeschool.

Studenten Communicatiemanagement aan het roer
Contacten leggen met de pers, sponsors zoeken, de ticketverkoop in goede banen leiden, de juryleden en een presentator aanspreken, een gloednieuwe website bouwen én onderhouden, campagne voeren op de sociale media, en dat zowel in het Nederlands als het Frans … er komt heel wat kijken bij de organisatie van het Corporate Video Festival! Onze laatstejaars Communicatiemanagement zijn er weken zoet mee.

6 winnaars
Ondertussen werd de kaap van 150 ingezonden films bereikt en kan de jury aan haar taak beginnen: in 6 categorieën worden telkens 3 genomineerden aangeduid. De winnaars worden op donderdag 28 mei bekend gemaakt in Kinepolis Brussel. Deborah Geysen verzorgt de presentatie.

Info en tickets: www.corporatevideofestival.be.

150 films! Het Corporate Video Festival heeft een nieuwe mijlpaal behaald. Bedankt aan iedereen die er mee een succes van maakt.

Posted by Corporate Video Festival on woensdag 1 april 2015