U bent hier

Management en Communicatie

AP-trio beste in Programmeerwedstrijd

Een trio AP-studenten uit het eerste jaar Toegepaste Informatica heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept tijdens de Vlaamse Programmeerwedstrijd. Die werd intussen al voor de achtste keer gehouden, dit keer in Diepenbeek, en gaat na welke groep het meeste aantal programmeeroefeningen tot een goed einde kan brengen.

Ieder jaar organiseert een hogeschool of universiteit in Vlaanderen de programmeerwedstrijd. Dit jaar was het een samenwerking van de UCLL en KU Leuven, en vond de wedstrijd plaats in het Limburgse Diepenbeek. Doel: op drie uur tijd zoveel mogelijk uitdagende programmeeroefeningen oplossen in één van de vele ondersteunde programmeertalen.

Een groep bestaat uit drie studenten, en neemt deel aan één van de vier categorieën, afhankelijk van het type opleiding: secundair onderwijs, professionele bachelor, academische bachelor en tot slot teams van masterstudenten, doctorandi, afgestudeerden en professionals. Afhankelijk van de opleiding kregen de deelnemers ook andere vragen voorgeschoteld, en voor de AP-studenten waren dat deze.

Het trio AP-studentenSamenwerking

Het team AP-studenten, ‘qwerty mqsterrqce’, bestond uit Jouri Breusegem, Manu Hobert en Mats Present uit de opleiding Toegepaste Informatica. Het was van belang om goeie afspraken te maken, want er mocht maar één iemand een laptop gebruiken om de oefeningen in te geven. Dat was Manu, en terwijl hij aan het typen was, wisselden Youri en Mats elkaar af om mee te redeneren en fouten te voorkomen, ofwel om al een volgende opdracht op papier uit te werken.

Tijdens de drie uur durende wedstrijd werden de tussenstanden live op een scorebord geprojecteerd, en aan het einde stond ‘qwerty mqsterrqce’ dus op de eerste plaats. Naast de eer mochten de drie AP-studenten ook elk naar huis met een Moto 360-smartwatch. “Het is echt handig”, aldus Mats, “al zou ik het zelf niet gekocht hebben, daarvoor is het net iets te duur.”