U bent hier

Management en Communicatie

Nieuws

Airbnb bestaat dit jaar tien jaar. Reden genoeg voor onderzoekers Christian Holthof en Sophie van Tilburg van onze opleiding Hotelmanagement om dit soort accommodaties onder de loep te nemen en te vergelijken met de hotelsector. Het langdurig onderzoeksproject DILOGA meet niet alleen de impact van Airbnb op de hotelsector in de provincie Antwerpen, het bestudeert ook de drijfveren en barrières van consumenten voor het gebruik van Airbnb.
Twee studenten van de opleiding Toegepaste Informatica zijn afgelopen weekend aan de haal gegaan met de eerste prijs van de hackathon rond mobiliteit van de toekomst. Ze wisten samen met enkele leden van hun stageplaats de jury te overtuigen van hun aanpak. Proficiat!
Studenten van het laatste jaar Toegepaste Informatica hebben met succes deelgenomen aan de IBM hackaton 'Watson'. De groepjes van AP eindigden op een welverdiende tweede en vierde plaats. In de tweedaagse hackaton kregen studenten een business vraagstuk voorgeschoteld waarvoor zij een oplossing moesten bedenken terwijl ze gebruik maken van IBM-softwaresystemen.
In het kader van het internationale project Mobility 3 trok AP eind oktober met een groep van 35 laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement naar Straatsburg om er kennis te maken met de Europese instellingen.
Antwerpen is het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld. En toch blijken we met z’n allen over een beperkte kennis over de diamantsector te beschikken, aldus onderzoek van AP. En dus kwamen enkele studenten in samenwerking met het Antwerp World Diamond Centre op de proppen met een oplossing: een lessenpakket voor de lagere school.
De buitenlandse stage heeft het leven van Shirley Hurkmans, studente Office Management – International Business, compleet veranderd. Dat is het minste dat je kan zeggen, nu ze besloten heeft naar de Chinese miljoenenstad Shanghai te verhuizen.
Eén studentenjob volstaat blijkbaar niet meer om een studie, de huur van een kot, een reis en een fitnessabonnement te betalen. Student Communicatiemanagement Milan Vandervoort ondervroeg voor zijn bachelorproef 206 studenten naar hun bijverdiensten tijdens de studies. En wat was het opmerkelijke resultaat?
Een boeiende stage lopen en tegelijkertijd een taalbad nemen? Derdejaarsstudente Communicatiemanagement Heleen Teuwen waagde een sprong in het onbekende en ging vier maanden meelopen bij het Parijse communicatiebureau Noir Sur Blanc.
Jill en Kathleen, 2 studenten Bedrijfsmanagement: Marketing, kregen de opdracht om samen met twee Finse studenten een marktonderzoek uit te voeren. Het einddoel: advies geven aan het Finse IT-bedrijf 9Solutions over de introductie van hun producten op de Belgische markt. Een semester lang gingen de studenten samen aan de slag, overwonnen ze cultuurverschillen, taalbarrières en leerden ze ontzettend veel bij.
Niet alle Vlaamse Kunststeden hebben evenveel last ondervonden van de aanslagen van 22 maart 2016. Dat blijkt uit het Hotelrapport, dat jaarlijks stilstaat bij de belangrijkste cijfers in de hotelsector in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen: van het aantal hotels en kamers, over de kamerbezettingsgraden, een vergelijking van de gemiddelde kamerprijzen, tot het type toerist en het belang van eigen boekingen versus online travel agents zoals Booking.com. 

Pagina's