Overslaan en naar de inhoud gaan

Doe-koffer Brand

Brandpreventie stopt niet aan de schoolpoort. Daarom is het belangrijk ook ouders warm te maken voor de gevaren van brand.

Doel

Lukt het om je leerlingen wakker te schudden over de gevaren van elke dag? Zoek je een leerrijke en vlotte manier om dat te doen? Breng je preventieboodschap met onze doe-koffers tot in de klas! Je kan er als leerkracht onmiddellijk mee aan de slag. De koffers bevatten leuke belevingsspellen en doe-opdrachten waardoor je verhaal beter zal blijven hangen. 

De doe-koffer rond brand- en brandwondenpreventie bestaat voor elke graad van het basisonderwijs. Die voor de 1e graad kan je ook (gedeeltelijk) gebruiken in het laatste kleuterklasje. De koffer voor de 3e graad kan je eventueel ook gebruiken voor de 1e graad van het secundair onderwijs. Iedere koffer is specifiek aangepast aan het niveau en de interessesfeer van de leerlingen waarvoor hij bedoeld is.  

Brandpreventie stopt niet aan de schoolpoort. Daarom is het belangrijk ook ouders warm te maken voor de gevaren van brand. Voor hen bevatten de doe-koffers een folder. De leerlingen krijgen ook een checklist en brandveiligheidscontract mee naar huis. Het is de bedoeling dat zij samen met hun ouders aan de slag gaan om het thuis brandveiliger te maken.

Praktisch

Doelgroep: Lager onderwijs, Kleuteronderwijs en Secundair onderwijs(1ste graad) 
Prijs: Gratis 
Contactpersoon: annick.scheynen@ap.be
Reservatie: Via dit formulier